greatron12003

Het vijfde heeft het in eigen handen (Titelstrijd!)

Iets over achtten, liet ik de onzen en Volendam 2 aanvangen.
Mijn welkomstwoord had bestaan uit beide teams weten waar voor ze spelen, voor ons was dat de bovenste plaats en Volendam 2 moest vechten voor lijfsbehoud.
Blij waren wij,dat André weer in ons midden was, met dank aan Alex Albrecht, voor het ophalen en aan Herman Nijhuis, voor het thuisbrengen van André.

De enkel zat ondertussen dan goed in het gips, qua schaakkracht was André nergens gebroken gelukkig maar, na een goede 2 uur had hij een prachtige loper dame toren batterij en de complimenten van zijn Volendamse tegenstander te pakken, 1-0 voor ons. In het zelfde tijdsbestek liet Nico Mak, iets later de 2-0 aantekenen. De teamleider, uw schrijver dezes, zorgde voor de 3-0. Wedstrijdleider van dienst, Per van D, complimenteerde mij, zo een voorbeeld met goede afloop hoor je als teamleider te geven. De partij was niet geweldig, mijn tegenstander was een precieze tegelzetter, zelfs dat had ik goed geraden tijdens de partij, dit door zijn precieze zetten, Gerard 1 van de 3 Veermannen in Volendam 2 elo 1325, kreeg zeker zijn kansen! Waar André Bremmers vond dat ik het 30 zetten er voor al afgemaakt had moeten hebben. Zo eenvoudig vond ik het niet en ik speelde voor het team, diende precies te zijn!
De overige partijen, waren nog niet duidelijk, Jan stond vooraf goed, maar kreeg achteraf een 0, door van horen zeggen een rampzalige blunder, 3-1, na een rokrtje tussendoor, kwam ik boven, had Aart de 4-1 aangetekend.
Alexander aan bord 5 speelde tegen jan Veerman, goed wedstrijdleider tijdens hun Rapid NH en de eerste die ik te pakken nam, tijdens voorlopig mijn eerste rapid NH.
Alexander stond moeilijk, verspeelde een loper, deed nog veel aan kunst en vliegwerk, kon het onvermijdelijke niet meer veranderen. Alexander zijn eerste nederlaag in 40 jaar extern, terwijl het team wint, voorwaar een prestatie. Ik heb tussendoor al wat meer telramen versleten.
Paul had het zwaar tegen Henk de laatste Veerman, de hele zesde stap werd aangesproken, om een onvermijdelijke nederlaag te keepen. helaas opgegeven, er bij zeggend. Na de voor ons laatste winnende wedstrijd van Marten Coerts, dus zo als het heurt!
Marten had naar eigen zeggen, de hele wedstrijd best wel goed tot beter spel, tegen de zich verbeten verdedigende Nico Koning (elo 1742), de klok maakte het voor het slot een beetje spannend, maar Marten, geroutineerder en gehard door spelen in hogere teams, won beslissende materiaal en zorgde voor de benodigde 5-3
Drie dagen zijn we weer even koploper en zaterdag even voor Koedijk, uit ik de wens, dat dat nog zo is! Want hopen doen koeien!
29 maart het gevecht met Kennemer combinatie 4, waagtorenleden, wees er zo veel mogelijk die avond, steun uw jonge veteranen vijfde,(Paul en André halen het gemiddelde naar beneden, eind 30?), het word zwaar, maar we gaan er voor! Tot dan!

Ronald

5 Comments

 1. drulovic
  drulovic 9 maart 2016 at 15:56

  André B. eind 30? Zal ie leuk vinden. Tel er maar een decennium bij op.

 2. greatron12003
  greatron12003 9 maart 2016 at 17:22

  Dank je wel Drulovic, is mijn vraagteken toch ergens goed voor! Groet!

 3. rob
  rob 11 maart 2016 at 12:08

  Pak nu de titel, Great Ron !

  het vijfde is zover ik mij kan heugen al 384 keer als 2e geeindigd 🙂

 4. greatron12003
  greatron12003 13 maart 2016 at 18:15

  Rob en andere fans van het vijfde! Plaats 1 is de enige die telt! Er zal gewonnen moeten worden! Kennemer combinatie 4 is momenteel zelfs nummer 6! ZSC Saende 3 is nummer 2 met 1 bordpunt meer als ons! Waar 2 honden vechten om 1 been, pak jij als je heel dapper bent, het ene bot van de andere af Hahaha! De 29 ste, zullen wij allemaal scherp moeten zijn. De tweede plaats is gelukkig zelfs niet aan de orde, ook Aris de Heer zal belangstelling voor ons duel hebben!Nog een paar weken om warm te draaien, ik ben er van overtuigd dat wij die avond er klaar voor zullen zitten, het mag geen 385 worden deze keer! Nog een fijn verder restje weekend, ik heb nog 1 dag, groet!

 5. drulovic
  drulovic 13 maart 2016 at 18:23

  !

Leave A Comment