TF

Training

By Published On: 13 januari 2016Categorieën: Aankondigingen, Club van 4000, TrainingViews: 12552s Reacties on Training

Afgelopen vrijdag heeft Jos zijn eerste training gegeven. Er waren 7 enthousiastelingen op afgekomen.

Iedereen kent het wel, je hebt de opening overleefd, je hebt nog geen stukken verblunderd en bent zelfs nog niet in de verdediging gedrongen. Een luxeprobleem dient zich aan, het wordt tijd voor een plan.

Zelf vind ik dit één van de meest lastige aspecten van ons geliefde spelletje.

Gegeven het feit dat de aanwezigen soms met 7 verschillende ‘plannetjes’ kwamen, doet vermoeden dat meer schakers hiermee spelen. Tijd dus om iets meer te leren van Strategie.

Jos heeft deze avond de eerste beginselen uitgelegd van wat er zoal komt kijken bij Strategie. Voor mij zaten daar direct al een paar waardevolle eye-openers bij.

Na afloop van de training sprak ik één van de aanwezigen, dhr N. Mak (elo 1573): “Het was leerzaam en leuk. Opvallend is dan ook dat geen van de cursisten gisteravond verloren heeft, nou ja op één na, maar die was dan ook te laat. Een aanrader dus voor een ieder die zijn niveau iets wil oppoetsen”.

Welnu, in mijn spel is nog heel wat op te poetsen, dus ik ben er volgende keer zeker weer bij!

De volgende training is komende vrijdag 15 januari van 20.00 uur tot 22.00 uur, locatie “de Oever” in de Oudorperpolder. Iedereen is welkom.

 

2 Comments

  1. drulovic
    drulovic 14 januari 2016 at 07:50

    De ELO van N. Mak is na de training wel zo’n 130 punten gedaald begrijp ik?

  2. fredmeister
    fredmeister 14 januari 2016 at 10:47

    Strategie, plan maken, leerzaam……….ik hoor het al, niks voor mij. Ik speel puur op intuïtie! Heeft master Yoda mij geleerd……….strong in the Force Fredmeister is………..

Leave A Comment