Weer tweede in de externe…

By Published On: 22 april 2013Categorieën: De Waagtoren 5 (2012-2013), Verslagen0 Reacties

De Waagtoren 5 – Bergen 2   5,5-2,5

Het is niet meer op een hand te tellen hoe vaak het 5e team, eerst onder de bezielende leiding van Nico, daarna onder de vurige aansporingen van mijzelf op de tweede plek is terecht gekomen.

Dit seizoen was het Koedijk 1 die ons te zwaar op de maag lag. Zij stelden door een overwinning op ons al eerder de eerste plek veilig, waarna er voor ons niet meer dan de tweede plek inzat. We moesten zelfs uitkijken dat de nummer drie, Opening 64, ons niet voorbij zou streven…

Door de laatste wedstrijd te winnen is dat niet gebeurd en zijn we nog steeds de Zoetemelk van het schaken.

Een impressie van de wat er zich op de borden afspeelde:

Onze borden 1 t/m 3 deden precies wat het tactisch draaiboek aangaf: minstens gelijk spelen, dan volgt de winst wel op rest van de borden. En zo geschiedde: Paul, Leendert en David speelden remise, Guido, Albert en ikzelf  wonnen, en helaas wist Wim het net niet droog te houden tegen Rudolf Rijnveld (een ervaren ASK speler).

Op naar het volgende seizoen…

 

 

 

Leave A Comment