Leo van Steenoven

K&B jeugdschaaktoernooi groot succes

Op vrijdag 12 april werd in Zuid-Scharwoude het jaarlijkse K&B jeugdschaaktoernooi gehouden. Vanuit de omliggende schaakverenigingen deden in totaal 58 kinderen mee, waarvan maar liefst 28 van De Waagtoren! Met acht auto’s vertrokken we vanaf De Oever, het clubgebouw van onze jeugdafdeling in Oudorp, naar SV Schaakmat.
De organisatie had alles strak geregeld en tussendoor was er tijd voor limonade en chips. Iedereen werd in groepen (met speciale namen) op sterkte ingedeeld en dat heeft onze jeugdleden geen windeieren gelegd.


In groep 1 (Topgroep) eindigde Rosa Leek op de gedeelde zesde plaats tussen verder alleen maar jongens. Chaim Bookelman behaalde in deze groep netjes de derde prijs en Luuk van Steenoven wist één ronde voor het einde al dat de buit binnen was: een beker en een gigantische wisselbokaal (zie foto).
Laurens de Vries merkte dat er in groep 2 (Kroongroep) behoorlijke tegenstand aanwezig. Dat was even wennen gezien zijn resultaten in de interne competitie. Met 2 punten eindigde hij op de zevende plaats, net één plaats onder Max Bookelman. Mees de Vroomen verslikte zich in de laatste ronde en werd daardoor op onderling resultaat tweede. Ook in groep 3 (Grootmeestergroep) waren de nodige jeugdleden van De Waagtoren te vinden: 7 van de 8 zelfs. Jonathan Venema ging er terecht met de eerste prijs vandoor: hij won alle partijen. De gedeelde derde plaats was voor de sterk spelende Lucas Meinsma en Sky de Haas. Hierachter volgde resp. Michiel Wehkamp, Daan Verhaeg, Pelle de Beer en Chantal Spruijt. Kelvin Boterman won al zijn partijen in groep 4 (Meestergroep) en voor Shawn Malekzada en Jerre Kieft bleek deze groep nog even te zwaar: zij eindigde resp. op de zevende en achtste plaats. In groep 5 (Hoofdgroep) waren er helaas geen podiumplaatsen voor onze jeugdspelers. Betül Yilmaz, Jort Hermanus, Skip Halfmouw, Maria Kieft en Remco Paardekooper legden beslag op de plaatsen vier t/m acht. Milan de Boer liet er in groep 6 (Elitegroep) geen twijfel over bestaan en pakte de eerste prijs door alles te winnen. Levi Kater scoorde een half punt en werd daarmee zesde. Ook Sander Meijer pakte de eerste prijs: in groep 7 (Eregroep) was hij ongeslagen. River de Haas scoorde en half punt meer dan Anne Kraakman, wardoor ze resp. vijfde en zesde werden in deze groep. Tenslotte werd Sanne Paardekooper vierde in groep 8 (Promotiegroep), net een plaatsje hoger dan Brian Peperkamp. Na afloop werd er nog een groepsfoto gemaakt alvorens iedereen moe maar voldaan weer terug huiswaarts keerde.

Klik hier voor de eindstanden van alle groepen.

Leave A Comment