Jan Poland

Tweede niet bestand tegen optocht

Het was dus gezellig in de stad met een modeshow en daar aan gekoppeld een optocht mét orkest en aangezien Het Gulden Vlies in het hart van de stad zit trok de optocht ook over het Ritsevoort. Helaas had de gezellige sfeer buiten geen invloed op een aantal spelers van het Tweede, integendeel zou ik zeggen, want 3 spelers hadden in no time een nul achter hun naam staan. Hoe dat kon? Wellicht geeft deze impressie enige verduidelijking.

De wedstrijd tegen BSG 2 begon redelijk op tijd, een paar minuten over een en net liep het eerste orkest langs toen er een telefoon overging. Niet iedereen hoorde dit maar wel de personen die het beter niet hadden kunnen horen. De zoon van Alex belde en via het vlekkeloos werkende KPN netwerk kwam de verbinding goed door. Hoewel zijn tegenstander wel wilde doorspelen deelde de scheidsrechter een nul uit. Het zijn de regels en als er wel doorgespeeld zou zijn en BSG verloren zou hebben dan kunnen zij altijd nog claimen dat de scheidsrechter de regels niet goed toegepast had. Een terechte beslissing dus. Ik heb slechts 50% van de notatiebiljetten en aangezien daar de nodige fouten inzitten volsta ik met een korte omschrijving van de rest van de partijen. Wim was volgens mij als tweede klaar en was in korte tijd opgeknoopt. Dirk heb ik helemaal niet meer gezien, wij waren alle stukken aan het sorteren, maar hij had verloren, deels door het telefoon incident, deels door de herrie buiten en deels door, laten we het gebrek aan concentratie noemen. Het was dus 3-0 achter om 14.00 uur. Henry deed wat terug door mooi te winnen, naar eigen zeggen speelde hij ontspannen door het feit dat het Tweede al zo goed als gedegradeerd is. Dennis stond lange tijd goed maar waarschijnlijk ging er in de tijdnoodfase iets mis en Dennis kwam niet verder dan remise.

Maaike won in een lange partij van 51 zetten. Koelbloedig spel waarbij menigeen dacht dat zij de Dame ging verliezen. Maaike had het goed gezien, zij won een Loper en dus de partij. Bert had 67 zetten nodig om de vis op het droge te brengen, zijn eerste winst dit seizoen en met de stand 3½-3½ was het aan Shannon om de wedstrijd te beslissen. Haar gelaatsuitdrukking op de mooie foto van Peter spreekt boekdelen en Shannon redde het jammer genoeg niet.

Aanstaande zaterdag 20 april is de laatste ronde thuis tegen VAS 2 en het Tweede heeft het niet meer in eigen hand. Als het Tweede wint en Woerden verliest handhaven zij zich, aangezien Kennemer Combinatie 3 al gedegradeerd is door overtreding van de competitieregels. Als Woerden wint is het over en sluiten.

Gedetailleerde uitslag:

Henry Veneman (2113) Sjoerd Drent (2136) 1-0
Dirk van der Meiden (2045) Coen van der Heiden (2098) 0-1
Wim Nieland (1911) Ruben Hilhorst (2042) 0-1
Dennis Keetman (1931) Rein Brouwer (1953) ½-½
Maaike Keetman (1882) Rob Tijssens (1775) 1-0
Shannon Vlaar (1953) Tom de Ruiter (2045) 0-1
Bert Buitink (1949) Remmelt Otten (2059) 1-0
Alex Albrecht (1834) Bert Kieboom (1988) 0-1
      3½-4½

Leave A Comment