Speciale prijs voor Shannon Vlaar

By Published On: 3 augustus 2012Categorieën: Overige Toernooien, Uitslagen5s Reacties

De Waagtoren werd bij het Open Nederlands Kampioenschap vertegenwoordigd door Shannon Vlaar en Johan Plooijer. Beiden kwamen uit in de Reserve A-groep, direct onder de hoofdgroep, het Open Kampioenschap, gewonnen door GM Jan Smeets.
Shannon deed het voortreffelijk. Ze scoorde 4½ uit 9, wat haar gezien de sterke tegenstanders die zij trof een TPR van 1998 opleverde (eigen rating nog 1730!). Vanwege haar enorme overscore kreeg zij de speciale damesprijs, uitgeloofd door Erika Sziva van Schaakhuis De Beste Zet. Zij moest die prijs overigens delen met de 15-jarige Louise Beukema.
Johan Plooijer eindigde met 3 uit 9 in deze groep, maar hij kreeg weinig gerenommeerde tegenstanders, waardoor zijn rating een flinke deuk opliep.

5 Comments

 1. drulovic 3 augustus 2012 at 19:03

  Mooi, gefeliciteerd!
  Shannon heeft op de nieuwste ratinglijst van 1 augustus overigens een rating boven de 1900!
  Een stijging van een kleine 200 punten. Heel knap.

 2. Leo van Steenoven 5 augustus 2012 at 10:51

  Netjes Shannon, goed gedaan!

 3. Jan Poland 5 augustus 2012 at 20:27

  In eerste instantie volgde ik Johan op de de website van het Open NK, maar zag al gauw dat hij in zijn groep gezelschap had van Shannon. Naar eigen zeggen werd Johan een paar keer gewoon weggespeeld, maar had ook een paar keer pech door goede stellingen te verknoeien. Shannon daarentegen bleef het goed doen en wisselde overwiningen en nederlagen af tegen allemaal 1900+ spelers en bereikte door een overwinning in de laatste ronde tegen voormalig Nederlands kampioene Erika Belle een 50% score. Shannon gefeliciteerd met dit prachtige resultaat.

 4. Theo 5 augustus 2012 at 23:59

  Helemaal goed Shannon! Je gaat als een trein. In zeer korte tijd heb je een dikke rating bij elkaar geschaakt. Ga zo door, van harte gefeliciteerd

 5. Peter van Diepen 11 augustus 2012 at 12:27

  Shannon heeft op de 1 augustus ELO lijst van de KNSB een rating van 1911 gekregen. Maarrrrrr in die lijst is de TPR 1998 van Shannon bij het Open Kampioenschap van Nederland nog niet eens verwerkt!

Leave A Comment