greatron12003

Zomerschaak

By Published On: 8 augustus 2011Categorieën: Verslagen, ZomeractiviteitenViews: 120321s Reacties on Zomerschaak

Afgelopen zaterdag was in eerste instantie afwachten wat is de opkomst? Ronald Groot was verder op in het land en scheurde met 160 richting Alkmaar.Om 15.00 zou hij daar moeten zijn. Of het bekeuringsgeld in de Waagtorenkas terecht komt of de geldcrisis gaat helpen, Ronald en de rechtsorde zijn er nog niet over uit.
Wij begonnen met 7 man en Ger had een bye een heftige discussie of dat een 1 of half moest zijn? Want alles wat je niet hebt kom je aan het einde te kort!
Vandaag hadden we geen inleggeld, voor de rest van de middag en avond wel een overschot aan pilarengeld.
Tot de komst van Ronald, nam de nieuwe waagtorencrack Tom Morcus brutaal de leiding, ondergetekende wist over de eerste 8 rondes alleen te winnen van Ger Peereboom! Die overigens de rest van de middag kenbaar maakte qua spel, dat buitenstaanders zich moeten realiseren te gast te zijn bij de Waagtoren.
Clubgenoot Jan Barteling maakte terecht inbreuk op die regel, voor de eindstanden verwijs ik naar Tom M of Ton F.
Een gigantische wolkbreuk, bedreigde waagtorenstukken, klokken etc. rond 4 uur, gelukkig niet vergezeld door de windhoos uit Friesland, want anders hadden wij niet alles kunnen beschermen.
Ook de toorn van Walter zou daar na niet misselijk geweest zijn (grapje)!
De eerste cycli werd alsnog gewonnen door Ronald Groot.
De komst van voorzitter Frits en Good old Arie Boots, leidde tot een bonus van een extra snelschaaktoernooi.
In deze cycli klopte ik zowaar Ronald in zijn gevreesde Caro Kann dat maakte hij later op de avond weer goed.
Good old Arie Boots met de eeuwige jeugd liet ook nog even goed zien dat er met hem nog steeds niet te spotten is.
Gerard Muziek peereboom, het hoeft niet goed te zijn als het maar mooi is, liet mij ook zien dat hij soms scaakt als een muziekstuk met gevoelige noten, een bulderende lach van mij! met wat licht onbegrip van clubgenoot Jan Barteling (duurde kort overigens!) begeleidde zijn overwinning op mij.
voor de uiteindelijke uitslag verwijs ik weer naar eerstgenoemde heren.
De avond duurde voor Ton F, Jan B, Ronald G en K nog lang. Genietend van het mooie spel en onze steeds grotere miskleunen, kwamen wij de avond door.
Gerard Brouwer liet tussendoor op het schaakbord zien, er is niet met hem te spotten! Ton F en Ronald G moesten hard werken voor het punt!
Later op de avond ging Rob M (DOS) er genadeloos van af tegen Gerard!
Rest mij in navolging van Ton F, geen 1000 bezoekers uit te nodigen, maar 2000 bezoekers van deze site.
Roland Punt, Ruud Nieuwenhuis en Alex Albrecht te complimenteren met hun goede of behoorlijke scores in Zeeland.
Zaterdag dertien Augustus bent u om 14.00 weer welkom in de pilaren en natuurlijk ook dinsdag vanaf 21.00

Ronald K

21 Comments

 1. TF
  TF 8 augustus 2011 at 18:53

  Leuk verslag Ronald!
  Zaterdag ben ik weer van de partij hoor! (hoewel ik me heb voorgenomen om niet weer pas om 01.00 thuis te zijn).

 2. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 8 augustus 2011 at 22:28

  Ik stel voor Ronald: welkom bij de Waagtoren! En dank voor compliment betreffende Zeelandschaak. Elk jaar een half puntje meer heb ik me voorgenomen, bescheiden nietwaar? Morgenavond in de Pilaren doe ik verslag aan aldaar bereidwillige oren. Buiten het schaken om hebben Alex Albrecht en ik ook gelachen, soms gehuild. Leuk dat het zomerschaak tot nu toe steeds is doorgegaan. Helaas ben ik er zaterdag weer niet bij (zeiltocht…en de zaterdagen erop naar en in Kroatië…), en Ton Morcus ook niet. Wellicht wil iemand wel de honeurs waarnemen?!

 3. Avatar
  WALTER 9 augustus 2011 at 09:34

  Als werkelijk de mooie stukken in het cafe toernooi gebruik worden dan snap ik daar echt niets van,de club barst van de schaakstukken zelfs van plastiek,gelukkig ben ik niet verantwoordelijk.(hopelijk is het een grap van Ronald)

 4. Willem Andriessen
  Willem Andriessen 9 augustus 2011 at 15:37

  Beste Waagtorenleden en medelezers,

  Ik had jullie graag iets meer willen laten weten omtrent de verrichtingen van het vijftal leden bij het Hogeschool Zeeland-toernooi en de avonturen van Dennis en Maaike Keetman in het San Diego open, maar Arthur geniet van een zeer wel verdiende vakantie tot 22 augustus en zijn vervanger Peter van Diepen is tot 16 augustus op vakantie. En zelf ben ik niet in staat -uitgezonderd dit tekstje- iets op de site te zetten.

 5. Avatar
  greatron12003 9 augustus 2011 at 17:10

  Beste Ruud algemeen genomen voel ik mij welkom onder Waagtoren schakers! Dat bedoel je niet, maar ik dus wel!
  Elk jaar een half puntje er bij? Ik vind je sfeerimpressie geweldig samen lachen, huilen! Dat is ware vriendschap en teamgeest! veel plezier nog met je verdere vakantie en Tom Morcus ook.
  Beste Walter naar ik kan zien word er met oudere stukken gespeeld. Dus die kunnen deze erbarmelijke zomer wel leiden.
  ik ben zeer benieuwd naar komende analyses, over het algemeen vind ik het zeer fraai, vraag mij wel eens af? Hoe veel werk doet Rybka? Hoe veel interne bagage stopt de heer Andriessen er zelf in?
  maar het is zelfs als gemiddeld gearriveerd schakertje erg leuk om te volgen.
  om 1.00 ’s nachts thuis, ach Ton de volgende dag heb je soms een beetje een hekel aan jezelf!
  Het sfeertje afgelopen zaterdag mag van mij ook tot 2.00, ’s nachts, alleen houd ik het niet meer zo vol!
  Op Ruud en Tom na hoop ik dat er weer vele schakers zaterdag de gang naar de pilaren maken! Even lekker warm spelen, het komende seizoen daagt weer! Tot zaterdag

 6. TF
  TF 9 augustus 2011 at 19:25

  @Willem: als je de boel opstuurt naar mij, kan ik misschien (!) iets betekenen

 7. Avatar
  WALTER 9 augustus 2011 at 21:40

  Ton

  Klasse,dat doe je goed!

 8. TF
  TF 9 augustus 2011 at 22:03

  Eeeh, misschien Walter… misschien

 9. fredmeister
  fredmeister 10 augustus 2011 at 12:07

  Ik ben er komende zaterdag ook weer bij. Die pletpartij tegen Ton Fasel was echt legendarisch. Voor het eerst medelijden met mijn tegenstander gekregen.

 10. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 10 augustus 2011 at 22:36

  Walter, waarom kom jij de mooiste stukken niet zelf aanraken op zaterdag, desnoods als vermomde Paladijn?! Verder vind ik het mooi om te zien dat de Waagtoren ook zomers springlevend is! Eh zo’n 10 % althans…En dat geldt zeker ook voor Wim Andriessen (en anderen!) met zijn interessante schaakstukjes op de site!

 11. maaike
  maaike 11 augustus 2011 at 06:34

  Slim hoor Ton, nu kan je in elk geval zelf lezen wat Willem heeft geschreven!

 12. Avatar
  WALTER 11 augustus 2011 at 10:02

  De club mag trots zijn op een clubman als Ton dat ie hier even inspringt en dat het te dol is voor woorden dat twee mensen weg zijn en dat de prachtige verslagen van Willem niet meer gelezen konden worden,ik vond het al verdacht stil.Dit is nou weer een schrijnend voorbeeld hoe het niet moet.Iedereen moet zijn zomerse schaakpartijen op de site kunnen plaatsen zonder regelingen van anderen!De club is geen kleuterschool.Ton,je bent voor mij erelid nr 1

 13. TF
  TF 11 augustus 2011 at 11:18

  Walter, je geeft me iets teveel eer hoor. Ben nergens ingesprongen. De artikelen zijn namelijk nog niet geplaatst.
  Die verdachte stilte heeft overigens wel een goede reden hoor. Er zit een groot verschil tussen tekstartikelen (kunnen volgens mij door meerdere mensen worden geplaatst) en artikelen met koppelingen naar schaakpartijen/-diagrammen.
  Om dit laatste te plaatsen moeten mensen best goed weten waar ze mee bezig zijn. Zo niet, kunnen ze een totale verwoesting van de site aanrichten.
  Het is derhalve een heel juist besluit van Arthur?/bestuur? om dit niet voor iedereen open te zetten. Niemand zit te wachten op een per ongeluk verwoeste site 😉

  Ik zou zeggen…. maak van je nieuwe strijd de strijd om nieuwe borden 😉

 14. Avatar
  WALTER 11 augustus 2011 at 11:52

  Ton
  Je bent veel te bescheiden en binnenkort zie ik natuurlijk het verslag van Willem op de site.Ik kan mij niet voorstellen dat er een programma als FRITZ waar niemand zich een bult aan kan vallen en aan deze site gekoppeld kan worden en ieder betalend clublid die deze site in de lucht houd zijn partijen kan publiceren,dat wat Willem doet geeft deze site niveau of dat het nou van een schaakprogramma komt of uit zijn eigen koker komt maakt mij niets uit,dus, het moet voor clubleden gemakkelijk worden gemaakt om dat te kunnen doen zonder bespiegelingen van verwoesting van deze site en begrijp gewoon niet dat de 80 clubleden dit pikken.

 15. Avatar
  WALTER 11 augustus 2011 at 12:19

  Ton
  Wat de borden betreft,ik heb contact gehad met het bedrijf DGT PROJECT in Enschede die verkoopt de schaakborden waar de grootmeesters opspelen bij corus,de elektronica doet het niet meer maar prachtig mooie schaakborden voor 30 euro per stuk zijn wat zwaarder,ik ga al die moeizame toestanden van ledenstemmingen niet meer aan.Hopelijk pikt het bestuur dit bericht op en/of doe er wat mee!!!!!!DGT PROJECT bedrijf is simpel te vinden

 16. TF
  TF 11 augustus 2011 at 12:45

  Dan toch wel de electronische DGT-borden he? Dat de dinsdag-avond-verrichtingen live te volgen zijn op internet. Natuurlijk via een internetpagina die door de heer Solowjev wordt onderhouden.

 17. Avatar
  WALTER 11 augustus 2011 at 12:55

  Nee Ton,de electronica doet het niet meer,maar de borden zijn prachtig!

 18. Avatar
  WALTER 11 augustus 2011 at 13:09

  Ton
  Je weet hoe ik ben,als ik mij ergens voor inzet dan ga ik er voor en zal je mij niet horen dat ik te veel moet doen,je doet het of begin er niet aan en niet vooral zeuren dat je te veel moet doen!.Zo simpel is het.

 19. drulovic
  drulovic 11 augustus 2011 at 14:20

  Lang leve de interpunctie!

 20. DvdM
  DvdM 11 augustus 2011 at 19:06

  Zaterdag de 20e maak ik mijn debuut. Hoop op wat tegenstand!

 21. Avatar
  greatron12003 13 augustus 2011 at 23:57

  Vanmiddag was het een drukte van belang op de boot bij de pilaren.
  Wij begonnen met 8 man Fred Meister Ron gr, Ton F Ger L, Ger p, Ronald G en K, Roland P.
  In ronde twee voegde jan B zich daar bij. Een ronde daarna voegde Martin C zich er bij en speelden we met een tiental.
  Er werd zeer hard gestreden en de Waagtorenspelers zijn klaar voor de competitie!
  Tijdnood was deze middag een hot item en zelf had ik hier meerdere malen last van.
  Zelfs de regen kon het spelen op de boot niet deren! Iets meer onder het tentzeil en wij verzonken weer in ons nobele spel.
  Helaas verviel ik even in een oude fout! Een niet simpel aan te tonen remise en waarschijnlijk gewonnen stelling van Ger, eoordeelde ik als een boze beginner naar remise!
  Ger haalde als altijd onverschrokken doorvechtend terecht zijn overwinning!
  Ik riep mij onderweg naar huis en tijdens Twente AZ weer tot de orde een ervaren man als ik mag zich niet meer door dit soort emoties laten leiden!
  Voor de rest van de middag speelde ik leuke partijtjes! met plezier waar het om gaat, 1,5 uit 9 en hadden Jan B en Gerrit P iets scherper geweest dan was zelfs die 1,5 een utopie geweest!
  Komende week hoop ik weer gezellig langs te komen bij de waagtorenvrienden! Maakt er iemand een beter verslag, dan zie ik dat liever geplaatst hoi!

Leave A Comment