TF

Het Tweede tast derde klasse af

By Published On: 27 september 2009Categorieën: De Waagtoren 2 (2009-2010), VerslagenViews: 11840 Reacties on Het Tweede tast derde klasse af

De debuutwedstrijd van het tweede in de 3e klasse KNSB is geëindigd met een 6-2 nederlaag. Waar vorig jaar met menige 4,5-punts overwinning het kampioensschap werd gehaald, bleken we de eerste wedstrijd  tegen De Eenhoorn echt tekort te komen.


Met 2 invallers traden we aan tegen het dit seizoen versterkte De Eenhoorn 2. Lange tijd leek de wedstrijd gelijk op te gaan. De beide Wimmen en Ruud leken met degelijke stellingen kleine voordeeltjes te hebben maar helaas kon alleen Wim Andriessen uiteindelijk een remise bevechten.

Dirk, die moeilijk uit de opening was gekomen, bleef de gehele partij onder druk en bezweek uiteindelijk onder het geweld van zijn tegenstander.

Rob en Ronald stonden wel telkens beter dan hun tegenstanders. Ronald wist met een mooi opgezette partij zijn stelling te verzilveren en behaalde het enige winstpunt van de dag. Rob kon de winst niet vinden, moest vervolgens een kwaliteit geven en gaf tenslotte een stuk en daarmee de partij weg.

Terwijl al vaststond dat het team met verlies Hoorn zou gaan verlaten, zaten Marten en Daan nog te zwoegen. Daan die een stuk had moeten geven voor wat pionnetjes had een heel mooie aanval. Helaas kon hij het mat niet vinden en zodra zijn tegenstander zich uit de problemen had gevochten bleek de achterstand te groot. Marten tenslotte, had zich uit een verloren stelling weten te werken en rook opeens  aan de zege.  De aanval sloeg niet door maar mondde uit in een remisestelling. Enige tijd later bleek ook Marten’s tegenstander dit door te hebben.

Al met al was dit niet het droomdebuut in de 3e klasse waar iedereen op had gehoopt. Gelukkig komen we nog voldoende (op papier) minder goede tegenstanders tegen, dus een plekje in de top blijft mogelijk!

De Eenhoorn 2 – De Waagtoren 2      6 – 2

1. Joseph Molenaar (2055) – Daan Bes (2108) 1 – 0

2.Tom Balla (2074) – Wim Andriessen (1906) ½ – ½

3. Alexander Geerts (2046) – Dirk van der Meiden (1971) 1 – 0

4. Ronald Ritsema (2029) – Wim Nieland (1970) 1 – 0

5. Rob Mulder (2019) – Ronald Groot (1984) 0 – 1

6. Jerrel Thakoerdien (2011) – Ruud Adema (1944) 1 – 0

7. Arjon Buikstra (1951) – Marten Coerts (1944) ½ – ½

8. Wilko van der Gracht (1893) – Rob Freer (1918) 1 – 0

Leave A Comment