Jan Drewes

De Waagtoren 6 kampioen!

By Published On: 31 maart 2008Categorieën: De Waagtoren 6 (2007-2008), VerslagenViews: 11690 Reacties on De Waagtoren 6 kampioen!

De afgelopen week is het zesde kampioen geworden van de derde klasse C. Daar leek het dinsdag j.l. nog niet echt op, nadat wij in onze laatste wedstrijd tegen ZSC/Saende 4 met 4-3 achter kwamen. Daardoor was ik als laatste speler genoodzaakt om een remiseaanbod van mijn tegenstander af te slaan en voor de overwinning te gaan. Nadat ik eerder vele slechte zetten had gedaan en met veel moeite de achterstand van kwaliteit + pion weer had gelijk getrokken, deed ik in de slotfase gelukkig steeds de goede zetten en zo waar, het werd nog 4-4. In de vrijdag in Castricum te spelen uitwedstrijd zou Assendelft aan een gelijk spel genoeg hebben voor het kampioenschap. Dus na het ASK vrijdagavond om 11.45 uur nog even naar Castricum gebeld. En … niet te geloven! Assendelft had met 5-3 verloren!! Dit had ik nog niet eerder meegemaakt: zonder te spelen kampioen worden. Een fijne ervaring hoop ik ook voor de teamleden Arie, Jeroen, André, Walter, John, Arthur en Guido en de invallers Theo de Bruyn, Harold Meerwaldt, Ivo Kreemers en Henk Kleyn. Op basis van de gemiddelde rating van de teamleden hadden wij slechts zesde kunnen worden. Dat maakt de prestatie des te groter. Teamleden bedankt en gefeliciteerd!

Jan Drewes

Leave A Comment