Jan Drewes

Frank Agter wint de beker

By Published On: 19 maart 2008Categorieën: Interne bekercompetitie, UitslagenViews: 10470 Reacties on Frank Agter wint de beker

De bekerfinale afgelopen dinsdag is uiteindelijk een prooi geworden voor Frank Agter. Zijn weg naar de finale was van wat langere duur geweest dan bij zijn tegenstander, Léonard Haakman, maar dat lag niet aan hem zelf. Nadat Léonard al in een halve finale op 15 januari Gerrit Lemmen in de verlenging met 3-1 had teruggewezen, bereikte Frank pas een week geleden na een 2-0 tegen Roland Punt de finale. In deze finale wist Léonard de eerste partij met zwart knap remise te houden. Vanwege de 100-punten-regel zou hij in de tweede aan nog een remise genoeg hebben voor de beker. Dat zat er  echter vanaf het begin niet in. Nog lang ging de strijd materiëel gezien gelijk op, maar de druk van Frank werd steeds sterker en steeds meer stukken van Léonard kwamen te ‘hangen’. Dat kon niet goed gaan en toen torenverlies niet meer te voorkomen was, gaf Léonard op. Frank, proficiat!

Jan Drewes

Leave A Comment