Arthur

"Voor de poorten van de hel…"

By Published On: 17 maart 2008Categorieën: ASK, VerslagenViews: 15290 Reacties on "Voor de poorten van de hel…"

Met in de Hoofdgroep (Groep A) een gemiddelde rating van bijna 2000 mogen we dit jaar spreken van een sterk bezet kampioenschap. Maar ook Groep B, die een gemiddelde rating van dik in de 1700 herbergt, is sterker bezet dan ooit.In ieder geval krijgen we dit jaar een nieuwe kampioen daar titelverdediger Enrico Blees niet van de partij is.

De eerste ronde kende geen echte verrassingen. Misschien onverwacht was wel de knappe overwinning van Annemarie Volkers op Rob Konijn in groep A. De Waagtorenaars Jos Vlaming en Dirk van der Meiden kwamen daarnaast niet verder dan remise tegen respectievelijk Tjerk Sminia en Henk Westerman.

In groep B viel op dat Jan Drewes volgens eigen zeggen “…voor de poorten van de hel” een half punt wist weg te slepen uit de strijd met Ruud Niewenhuis. Boeiend was verder de felle Konings-Indische partij tussen Rob Heijink en David Baanstra, waarin laatstgenoemde uiteindelijk aan het langste eind trok.


In groep C wist de uit groep D gepromoveerde, zeer jonge, Brian Mollenkamp zijn winnende reeks voort te zetten door Sietse Spoelstra aan zijn zegekar te binden. Maar ook zijn mede-promovendus van de vorige editie, Daan de Vries, boekte een knappe zege op Thomas van der Meiden.

Groep D is overgenomen door de Makclan. Vraag is of één van hen ook daadwerkelijk de zege kan opeisen. Het veld lijkt na één ronde aan elkaar gewaagd hoewel het nog te vroeg is iets zinnigs te zeggen over deze groep vaak nog onbekende (huis)schakers.

Leave A Comment