Inloggen

Berichtenarchief

Waagtoren 6 eenvoudig langs Vredeburg 2

Om even kwart voor 8, hadden Arie, Gerrit en ik alle borden en stukken klaar gezet en de klokken ingesteld. Wedstrijdleider Leo Van Steenoven, zette ons aan onze borden en nadat Jos alle waagtoren leden had verwittigd over de training van aanstaande vrijdag in de oever, konden de stukken en klokken in beweging.

Op mijn Facebook pagina, noemde ik de Waagtoren 6, de daar komen de schutters army. Arie Boots is verreweg de oudste speler op de vereniging. Toch is de Waagtoren v1 van Han Rauws, denk ik verreweg het oudste team, in de Waagtoren 6 halen Peter en ik het gemiddelde nog drastisch naar beneden, we zijn nu nog erg blij om dat te horen.

Onze nestor Arie haalde binnen het uur, het volle punt tegen begin twintiger Remi Aafjes. Arie was weer heel uitbundig, of dat aardig werkt naar zo een jonge schaker, worden ze hard van, ik geef het toe! Vredeburg is net als Opening 64 een opleidingsclub. Je weet nooit wat in de toekomst voor talentvolle schaker, misschien een stap naar de Waagtoren wil maken. Arie moet met Sinterklaas maar in de zak, ik vrees dat ik hem met retour sticker en al van Sinterklaas weer terug krijg en hem bij zijn deur moet afleveren! Foei Arie, maar wel weer gewonnen 2 uit 2.

Arend Noordam aan bord 4, heeft enorm baat bij de lessen van Ruud Nieuwenhuis, waar de schrijver van dit stuk en het hele zesde ook wel eens zouden mogen komen. Arend haalde het eindspel met een volle toren meer en de laatste toren van overbekende Jaap Limmen, leek ook geen lang leven meer beschoren, zijn hele stelling niet meer: 2-0 voor ons.

Theo aan bord 5 had te maken met de creatieve Gert-Jan Hafkamp. Nu is schaken zeker niet een spel van wie is het creatiefste?! Het kan zeker helpen, ik geef het toe, maar voor een volgende keer Theo: iemand ongeveer als Gert-Jan, moet je zo veel mogelijk opwachten. Je hebt alle wapens in huis, had gisteravond kunnen winnen, je vertelde het. Pure pech Theo, komende wedstrijd(en) stukken zo lang mogelijk goed neer zetten, komt er ruis op de lijn, moet jij met al je kennis dat zeker gaan uitbuiten, ik vertrouw er op jammer: 2-1

Gerrit was ook lekker lang aan het spelen, zijn taaie tegenstander hield lang stand. Gerrit wist 2 verbonden zwarte torens op de a-lijn te krijgen gesteund door een kranige dame op d4, de blote dame op de onderste rij moest het hier door ontgelden, ja die Gerrit lust ze nog wel, ik trouwens ook: 3-1.

Ik speelde op bord 1 tegen Tars Wanders. Zijn 4.c3 in de Siciliaan, beantwoorde ik net als de week er voor tegen Kevin met d5, tegen Kevin maakte ik er een zooitje van, kwam goed weg. Tegen Tars toonde ik bijna te veel Engelen geduld, tot het moment dat ik de dame kon vangen en misschien nog heel wat materiaal meer. Tars gaf de dame. Ik moest het daarna nog lang nauwkeurig spelen, maar kwam nooit in gevaar. 4-1 de overwinning  was binnen.

Op bord 2 was Peter van Diepen nog een beetje jarig! Voor de wedstrijd trakteerde voormalig zesde speler Klaas Silver hem o.a. heerlijk op chocola. Peter speelde tegen Barry Blekemolen, die ik als tegenstander had verwacht. Peter zette het als meestal gedegen neer. Daar waar ik dame, toren voor had tegen 3 stukken, had Peter dame, loper tegen 2 torens en paard. Barry bleek er gisteravond niet zo bedreven mee en Peter nog rustig nagenietend van zijn verjaardag schoof de partij keurig uit. 5-1 voor ons.

Op 29 november wacht ons Krommenie 3 en daar ook moeten we niet verzaken! Het begin is in ieder geval zeer goed: 10,5 bordpunt uit 12 partijen. Tot de volgende keer.

Ronald

Geef een reactie