greatron12003

Gistermiddag na toch weer een goede wandeling, op naar het schaken, de Waagtoren 1 maakt(e) zijn opwachting in de meesterklasse. In de aankomstruimte van het wijkcentrum, was Rob Freer de gast hostess, ik weet even niet de mannelijke naam, steward, is dat wat? Rob zei ,tegen een aanwezige, kijk, die ken je ook wel, mijn gebit viel er nog net niet uit. Als u vraagt hoe lang ken ik Rob, dan kom ik ook bij de gistermiddag aanwezige gast Willem Meijer. In 1980/81 verhuisde ik vanaf mijn mother, father hood Velsen  – Noord, naar het toen veel te gezellige castricum, voor een meer dan rumoerig jaar als beginnende 20 jarige.

Ik was in die tijd nog even lid van Pat Mat (de Wijkertoren nu), dat werd allemaal te ver, ook nog van Weenink, bleef ik nog 2 jaar, nu ook de wijkertoren), Schaakvereninging Castricum, was 350 meter lopen vanaf nu Jasmin Garden, toen hotel Funadama. Als je alle kroegen voorbij wist te komen, belande je in het dorpshuis, waar Castricum nu nog mogelijk speelt. In dat jaar viel Rob Freer mij op, we maakten geen kennis! Ook Willem Meijer viel mij op, beiden speelden in de a groep! Ik speelde die bijna 2 jaar in de b groep, net als later ook tamelijk lang in de b groep in Alkmaar groep 2 van 0-0-0.

Gistermiddag, ik liep de speelzaal in, wat viel mij op, pas later eigenlijk?! Was Ton Fasel in het derde gaan spelen?! Ik zag Daan de Vetten en Chaim Bookelman in het tweede zitten. Dat is vooruitgang  in een vereniging. Nog even terug in de Castricumse tijd en misschien haal ik wat jaren door elkaar ook hoor! In Castricum, leerde ik Daan Geerke en Paul Toepoel kennen. ik zit al jaren als helper in het jeugd schaken en daar waar ik kon helpen, ik fietste of bromde er naar toe. ja ooit nog op de brommer, toen de 100 kilo+ te heftig werd, heb ik de brommer van de hand gedaan. Had ik toen al een voorgevoel, nee, daar heeft heel wat voor moeten gebeuren.

Gistermiddag, naast Daan en Chaim, zat Guido van Hesselingen, Ik ken Guido alleen van gezicht, hij is echt van na mijn tweede Opening-periode. Hij had een prachtige partij, met lopers tegen paarden? Het leek iets beter voor hem, in mijn beperkte schaakogen, stond die witte schaakloper iets te krom. Hoe kon die loper een plus loper worden? Dan was het en luistert u niet naar mij?! Mogelijk uit.

Goed beste clubgenoten, ook keek ik bij het eerste, dacht ik, dat Frank van Tellingen zijn zwarte koning al sterker zou zijn, in het eindspel. Er ontbrak Frank alvast wel wat om zo ver te komen. Dat dat bij mij het geval was, dat is duidelijk en veel minder erg. Michael, speelde alsof hij, laat ik voorzichtig zijn, dat ben ik niet! In de derde klasse knsb speelde en zelfs daar kunnen bepaalde tactische grappen al niet meer, Maaike, zat met de bibbers er naast en haar jonge tegenstander wist ook wel op welke velden de stukken terecht moesten komen. Allen speelden een beetje met de bibbers, waarom??!! Jullie zijn allemaal hartstikke goed! De volgende wedstrijden, de volgende is AMEVO Apeldoorn een ex landskampioen, ik meen dat Wim van Wijk, met medewerking door mogelijk Bob de Mon, (die heel veel connecties nog heeft, binnen de NHD krant), dat al keurig schreef in zijn stukje na een onderhoud met Dimitri Reinderman, die geweldig won van Jan Willem Van der Griend! Voor waagtoren mensen Jan Willem van der Griend is meen ik, een hele goede meester! Met grootmeester trekken! Vergelijkbaar bij Waagtoren met Rommelaars als Ton Fasel en Ruud Nieuwenhuis! Kan je aardig rommelen op het schaakbord , dan kan je een meer dan redelijk schaker worden, maar dat vind ik.

Gezellig was het tussendoor vooral met genoemde Willem Meijer, die al heel wat meer voor zijn kiezen heeft gekregen als de schrijver van dit stuk. Maar het verleden heeft ons nog niet ingehaald Willem, al zal dat ooit gebeuren! Ook met Wim Bart Stoop, die ik meestal al aanschrijf, als er wedstrijden zijn.

Teams eerste?! Maak ons blijer de volgende keer en vooral jullie zelf! Er wordt in jullie geloofd. Tweede en derde, ga er voor?! Het kan lukken dit seizoen, mvgr. Ronald Kamps

 

 

Leave A Comment