Peter van Diepen

Waagtoren V1 winterkampioen

Met trots kunnen we mededelen dat ons viertal Waagtoren V1 de eerste kampioen is van de Waagtoren in dit seizoen! Voor de volledigheid moeten we daarbij vermelden dat dat te maken heeft met de opzet van onze poule NHSB Viertallen F. In de meeste poules spelen ze een halve competitie, maar onder andere in onze poule spelen we een hele competitie dat wil zeggen twee keer tegen elke tegenstander; een keer uit en een keer thuis. Wij hebben alle tegenstanders nu gehad een keer gehad en we hadden ze allemaal verslagen. Daarom zijn wij winterkampioen!

De laatste wedstrijd was uit tegen Wijkertoren in hun nieuwe speellocatie: het clubgebouw van de Beverwijkse Harmonie Kapel. Zo op het eerste gezicht zag het er leuk uit met veel prijzen van de BHK en overal foto’s. Minder schakers voor de interne competitie dan bij de Waagtoren. Maar behalve schakers ook nog een aantal dammers. Allemaal in een ruimte.

Peter van Diepen was binnen een uur klaar. Zijn tegenstander gaf direct na de opening een centrumpion cadeau en toen hij een paar zetten later ook nog een stuk weggaf, gaf hij onmiddellijk op.

Daarna ontdekte ik een groot nadeel van de nieuwe speellocatie. De bar was ook in de speelzaal. Daar moesten we dus stil zijn voor de schakers en dammers, die nog bezig waren. Er was geen plek waar je wel hardop kon praten en analyseren. Daarom had ik wel veel tijd om de partijen van mijn teamgenoten te volgen.

Jacob Bleijendaal, die voor de tweede keer een externe wedstrijd voor de Waagtoren speelde, had zo op het eerste gezicht nog niet veel. Na afloop van de partij vertelde Jacob dat hij tevreden was met 14…Lh4+ 15.g3. Toen dacht hij al aan een loper op b7.

Na afloop vond Jacob een nog betere slotzet. Zien jullie die ook?

Ondertussen stonden we dus al 0 – 2 voor. Een halfje zou voldoende zijn voor een overwinning. In eerste instantie hoopten we dat Gerrit Peereboom die zou maken, maar helaas verloor hij. Gerrit verklaarde dat zijn tegenstander te lang nadacht!

Bij Ronald Kamps vreesden we dat het misging. Hij had al een stuk verloren. Maar wie Ronald kent, weet dat je hem niet zo maar omver krijgt. Hij blijft vechten. Dat gebeurde ook in Beverwijk.

Zo werd Wijkertoren V1 – Waagtoren V1 1½ – 2½.

Leave A Comment