Peter van Diepen

0-0-0.nl voor aanmelden / afzeggen

Als wedstrijdleider voor de interne competitie krijg ik dagelijks e-mail, soms telefoon en op dinsdag regelmatig ook nog WhatsApp en SMS van leden, die zich aanmelden of afzeggen. Die verwerk ik allemaal in het indelingsprogramma Rokade. Daarmee maak een indeling en doe ik een upload naar de website. Iedereen die weleens naar de Voorlopige indeling kijkt, weet dat die op onregelmatige momenten weer wijzigt tot dinsdagavond 19:00. Alles bij elkaar zijn het veel handelingen en er moet altijd een wedstrijdleider zijn om al die aanmeldingen en afzeggingen te verwerken.

Als automatiseerder wilde ik dit alles beter automatiseren. Daarom heb ik 0-0-0.nl gemaakt. Op deze website kan je de ranglijsten en uitslagen van de laatste 3 seizoenen van de Waagtoren zien en sinds kort kunnen leden van de Waagtoren zelf hun schaakagenda bijhouden. Je hoeft me dus niet meer een e-mail te sturen, te telefoneren, WhatsApp of SMS te sturen als je je wilt aanmelden of wilt afzeggen.

Mijn 0-0-0.nl agenda van deze week ziet er op mijn mobiele telefoon zo uit. De vinkjes geven aan dat ik beide ronden wil meespelen. Als ik wil afzeggen klik ik op zo’n vinkje en dan ben ik afgezegd. Dat is alles!

Als alles in seizoen 2021-2022 weer normaal is, staan in zo’n persoonlijke agenda: 33 ronden van de interne competitie en alle wedstrijden van het NHSB-team en het KNSB-team waarvoor je speelt op volgorde van datum. Kortom dan heb je als lid een volledig overzicht van al je partijen voor de Waagtoren. En 0-0-0.nl heeft dus een compleet overzicht van alle leden. Het is de bedoeling dat 0-0-0.nl bij elke aanmelding / afzegging onmiddellijk automatisch een nieuwe voorlopige indeling maakt. Ik hoef als intern wedstrijdleider dus geen aanmeldingen en afzeggingen meer te verwerken. Ik hoef alleen maar de indeling definitief te maken op dinsdagavond om 19:00.

Eenmalig registreren
Zo’n persoonlijke agenda van een lid van de Waagtoren is uiteraard niet zichtbaar voor buitenstaanders. En de voorlopige indeling is uitsluitend zichtbaar voor leden. Daarom moet je je eerst registreren. Dat gaat als volgt:

1. Ga naar de ranglijst van de Waagtoren op 0-0-0.nl.
2. Ga naar menu: registreren.
3. Selecteer je naam.
4. Vul je e-mailadres in.
5. Verstuur je aanvraag.
6. De intern wedstrijdleider controleert of je e-mailadres overeenkomt met een e-mailadres, die je eerder hebt gebruikt voor aanmelden / afzeggen.
7. Je krijgt een e-mail met een link.
8. Klik op de link om je registratie te activeren.

Daarna herkent 0-0-0.nl je als lid van de Waagtoren en geregistreerd gebruiker en kan je je in het vervolg aanmelden of afzeggen.

Vormgeving van 0-0-0.nl
Op dit moment is 0-0-0.nl nog niet af. Misschien vind je de ranglijst traag. Dat klopt, want 0-0-0.nl leest elke keer alle uitslagen van een heel seizoen en berekent telkens weer de hele ranglijst. Ik ben nu vooral bezig met het programmeren van de indelingsfunctie. Verder weet ik dat de vormgeving beter kan: minder lijntjes voor de tabellen, een smaller lettertype, en zo voort. Maar ik weet nog niet precies hoe ik dat moet aanpakken. Ik zoek nog iemand met meer ervaring op het gebied van vormgeving en HTML/CSS. Kan iemand mij adviseren of helpen?

4 Comments

 1. TF
  TF 11 juli 2021 at 10:43

  Ziet er top uit Peter! Tot hoeveel minuten voor aanvang van een ronde mag je nog wijzigingen doorvoeren?

 2. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 11 juli 2021 at 15:19

  Ik wil de indeling dinsdag om 19:00 definitief maken. Dus uiterlijk 18:59

 3. Ruud Niewenhuis
  Ruud Niewenhuis 20 juli 2021 at 18:38

  Ziet er goed uit Peter, goed gedaan.

 4. rob
  rob 27 juli 2021 at 13:37

  Mooi hoor Peter! wanneer komt nu de app beschikbaar 🙂

Leave A Comment