Geslaagde instuif

By Published On: 14 oktober 2020Categorieën: Oproepen, Verslagen1 Reactie

Afgelopen woensdagmiddag 14 oktober was er een instuif bij het WijkCentrum Overdie. In het kader van het 50-jarig jubileum konden jongelui van 6 tot 18 jaar gezellig langskomen en was er een keur van activiteiten: tafeltennis, sjoelen, kickboksen en…U raadt het al…Schaken!! Dit laatste werd door ons als schaakvereniging en tevreden huurder georganiseerd. Er was gelegenheid om gewoon een potje te schaken, een simultaan te spelen en…les te krijgen voor diegenen die nog helemaal niets, nada, noppes van het schaakspel wisten. Nou, terwijl ik braaf zat te wachten op simultaanontvangers en een verdwaalde volwassene wat dingetjes leerde over het centrum en alle stukken moeten meedoen en je moet spelen waar je sterk bent, liep het storm in de zaal waar het demobord stond. Pakweg zo’n 40 kinderen, tussen de 6 en 12, zaten leerhongerig klaar om ons prachtige spel te leren. En ze waren aan het goede adres want Ruud Niewenhuis kweet zich voortreffelijk van deze taak. Hij is natuurlijk een ervaren trainer en draaide er zijn hand niet voor om om om drie keer een groepje van zo’n 12 á 13 leerlingen de beginselen bij te brengen. Wat waren ze aandachtig en wat vonden ze het leuk. Het liefste wilde ze meteen maar gaan spelen maar ja, je weet toch, er zijn best veel regels om te leren voordat je een echte partij kunt spelen. Gelukkig had Anja van het WCO  voor ieder kind een diploma gemaakt en daar gingen ze allemaal heppie de peppie mee naar huis. Of eerst nog even Francien met kickboksen afmatten of even tafeltennissen of.. etc.

Kortom: een erg leuke middag voor de kinderen. Voor ons trouwens ook want het is leuk het schaken zo enthousiast ontvangen te zien worden. Ons…? hoor ik u denken. wie waren er nog meer dan? Gelukkig kreeg Ruud zeer welkome assistentie van Ronald Kamps, Jan Poland, Ger Lemmen en ondergetekende. De dank van de mensen van WCO was groot, het was een hele leuke middag.

Zo leuk dat we het ook meteen over een vervolg gehad hebben. Het plan is: gedurende 10 middagen, op de woensdag van 15.00 tot 16.00u, schaakles te geven voor deze jonge doelgroep. Het wijkcentrum zal kinderen benaderen en nagaan wie er interesse heeft en wij verzorgen de lessen. Na die 10 weken zullen we zien hoe het (wederzijds) bevallen is.

Vooralsnog zijn Ruud en Jan bereid zich hiervoor in te spannen, mijn vraag is: wie wil dit nog meer? Je hoeft zelf geen ervaren trainer te zijn om te kunnen helpen. Vaak is het wijzen op de spelregels en de juiste loop van de stukken al voldoende om de kinderen op gang te houden. Ook klaarzetten en opruimen van materiaal is al een hulp op zich.

Laat het maar weten op het volgende mailadres; voorzitter@waagtoren.nl

met vriendelijke groet, Jos Vlaming

 

One Comment

  1. Ruud Niewenhuis 15 oktober 2020 at 20:40

    Leuk stukje Jos! Wat was het verrassend leuk, ik was wat later en had geen verwachting, maar de zaal zat vol met enthousiaste kinderen, en een aantal moeders die ook meededen. De organisatie deed het ook goed, alle kinderen deden alle onderdelen, en onze schaaksport stond prominent op het affiche van Wijkcentrum Overdie. De schaaksport krijgt hiermee toch weer een aardige impuls, zeker als het vervolg kan krijgen op woensdagmiddag voor de jeugd uit de buurt. Jos jij hebt goed werk verricht
    met de opzet, organisatie, de simultaan kortom de kar getrokken!

Leave A Comment