Stuif ’s in op 14 oktober

By Published On: 21 september 2020Categorieën: Oproepen, Training1 Reactie

Beste leden,

Het SeizoensOpeningToernooi ligt alweer een aantal weken achter ons en we zijn begonnen met de interne competitie.

Het doet ons deugd dat enkele nieuwe leden zich gemeld hebben en Ruud Niewenhuis en Ronald Kamps verzorgen voor hen- en trouwens ook voor andere geïnteresseerden – schaaklessen voorafgaande aan de speelavond.

Mondjesmaat komen er meer deelnemers op de interne competitie af. De plekken zijn goed op afstand, men houdt zich er goed aan dat er veel minder tussen de borden gelopen kan worden en hoewel het even wennen is om achterover te leunen wanneer je niet aan zet bent gaat ook dat overwegend goed.

Het volgende hebben we al een keer gemeld bij aanvang van het seizoen maar we herhalen  graag nog een keer hier welk bericht de beheerder, Peter Glashouwer, stuurde over de ventilatie:

“Het wijkcentrum is voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning en een capaciteit van 11.000 m3/h. De afgezogen lucht wordt rechtstreeks naar buiten afgevoerd zonder recirculatie. De toiletgroepen worden apart afgezogen met behulp van een dak ventilatoren.”

Het blijft natuurlijk aan uzelf de afweging te maken wel of niet te komen. Dat is nooit anders geweest hoewel de maatregelen en risico’s  rond de corona pandemie de zaak wel behoorlijk compliceren.

Dit jaar bestaat het WijkCentrum Overdie 50 jaar. De bedoeling was vanwege dit heuglijke feit allerlei activiteiten en festiviteiten te organiseren. Dat is in eerst instantie nogal in de soep gelopen vanwege corona.

Zo was er gepland dat wij als schaakvereniging in de voorjaarsvakantie een programma zouden verzorgen waar met name kinderen en jongeren van lagere en middelbare school voor zouden worden uitgenodigd.

Dat kon toen helaas geen doorgang vinden.

Nu er sinds 1 juni weer meer mogelijk is zijn deze plannen opgepoetst en op 14 oktober, de woensdag die midden in de Herfstvakantie valt zal er een instuif zijn bij het WCO waar wij als vereniging aanwezig zijn.

Wij verzorgen van 13.00u tot 17.00u een programma waarbij we lessen geven zoals die in stap 1, 2 en 3 gegeven worden. Op ieder heel en  half uur zal er een lesje starten van 15 á 20 minuten.

Tevens is er doorlopend de mogelijkheid een potje met elkaar te schaken én er zal een doorlopende simultaan gegeven worden waarbij iedereen kan aanschuiven zodra er weer een plekje open is.

Met een hoekje met wat schaakmateriaal en de contactgegevens van onze club er bij zijn er wellicht ook nog nieuwe (jeugd)leden te verwelkomen😊

Om het laagdrempelig te houden voor de jeugd is er ook de mogelijkheid om te tafeltennissen, te airhockeyen en een kookcursusje te volgen. Dit zal allemaal door derden verzorgd worden.

Om het één en ander goed te begeleiden hebben we natuurlijk een aantal vrijwilligers nodig. De mensen die zich voor het voorjaar gemeld hebben zijn nu misschien ook bereid te helpen?

Meld je opnieuw aan en ook graag iedereen die deze middag (of een deel daarvan) kan helpen.

Meldt je bij voorzitter@waagtoren.nl en we maken er een leuke middag van😊

Met vriendelijke groet, namens het bestuur, Jos Vlaming

 

One Comment

  1. Jos Vlaming 21 september 2020 at 09:56

    PS: uiteraard zullen we ook onze eigen jeugdleden attent maken op deze leuke instuif:)

Leave A Comment