Jos Vlaming

Vrijdagcompetitie

By Published On: 9 februari 2020Categorieën: VerslagenViews: 1761 Reactie on Vrijdagcompetitie

Afgelopen vrijdag was de eerste keer dat we partijen speelden in het kader van de vrijdagcompetitie. In zaal zeven van Wijkcentrum De Oever waar ook de jeugd les krijgt van 19.00- 20.00u.

De opzet is partijen spelen met wat kortere bedenktijd, 50 minuten met 10 sec per zet erbij, hetzelfde tempo waarmee de jeugd mag spelen indien ze op dinsdag meedoen.

Zodoende komen vaker senioren tegen jeugdspelers te spelen wat voor beiden goed lijkt.

Ook is het wat laagdrempeliger voor spelers die anders een lange partij doordeweeks bezwaarlijk vinden (volgende dag weer vroeg op)

Dus heb je nog een broer of zus of buurman of buurvrouw die misschien kennis wil maken met clubschaken dan is dit ook een leuke manier.

Terug naar afgelopen vrijdag. De animo was (nog) niet zo groot. Er werden twee partijen gespeeld: Max Bookelman- Ger Lemmen en Jos Vlaming- Michael van Liempt.

Max speelde erg goed. Nam met de opening meer ruimte in die Ger hem toeliet. Om de aanval die hier uit voortvloeide gaande te houden offerde Max een stuk tegen twee pionnen. Het probleem voor Ger was dit materiële overwicht om te zetten in activiteit. Dat lukte hem niet door goed spel van Max. Toen er ook nog een foutje van Ger bij kwam was het pleit beslecht. Een fraaie 1-0

Die had ik ook in gedachten maar Michael stak daar een stokje voor.

Door een onachtzaamheid in de opening verloor ik een pion en die zag ik niet meer terug. Michael wist dit voordeeltje zo uit te buiten dat ik nooit naar een eindspel mocht afwikkelen en hij bracht me langzaam maar zeker steeds verder in de problemen.

Fraai technisch gemanoeuvreerd en een verdiende 0-1

Dus twee nummers 1 die het voorjaarsreces induiken.

De komende twee weken is er geen vrijdagschaken ivm voorjaarsvakantie en de week erna, vrijdag 28-02,  bent U weer van harte welkom. Hou er rekening mee dat dan ook het ASK begint.

Met vriendelijke groet, Jos Vlaming

One Comment

  1. rob
    rob 11 februari 2020 at 14:17

    Die Michael blijft wel heeeel lang een jeugdspeler 🙂

Leave A Comment