TF

K tot de macht 2

By Published On: 20 december 2019Categorieën: De Waagtoren K2 (2019-2020), VerslagenViews: 3300 Reacties on K tot de macht 2

Vooruit, toch nog een even een kort verslagje van de wedstrijd van K2 tegen HWP Haarlem K2. Gewoon, omdat ik momenteel het hele archief aan wedstrijdverslagen aan het herstructureren ben en zie dat een geplaatst stukje over een paar jaar wel leuk kan zijn om te lezen.

K2 verloor met 5,5-2,5 van de Haarlemse paarden, hoewel sommigen zullen zeggen dat K2 voornamelijk van zichzelf verloor. Wie vooraf had gezegd dat we zo dik de boot in zouden gaan had waarschijnlijk wel wat tegengesputter gehoord. Wie een uur voor afloop van de wedstrijd had gezegd dat we zo dik de boot in zouden zijn gegaan, zou waarschijnlijk wegens smaad de speelzaal zijn uit gebonjourd.

Goed, we moesten Jos afstaan aan het eerste maar met Ruud A. hadden we een zeer degelijke vervanger. Ruud speelt de laatste tijd weer enorm sterk, dus zou zeker geen 0 halen. Dat gebeurde ook niet. Helaas bleek het op de overige borden fout te gaan.

De vormcrises bij Daan en Jeroen zorgden voor de eerste nullen. Tijd voor Ted Troost? Hebert, Ruud en Kevin moesten berusten in remises. Wat ik in de gauwigheid dacht te zien, logische uitslagen. Dirk had (met een cadeautje) een mooie partij gespeeld en gewonnen. Met een tussenstand van 3,5 – 2,5 voor HWP moesten de punten dus van Ronald en mij komen. Iets waar niemand zich zorgen over maakte, we stonden ondertussen immers (veel) beter tot minimaal gelijk. Ronald grijpt mis in een complexe stelling en hapt een nul, ik vergrijp me op een onnozele manier aan een onnozel pionnetje en hap een nul. En opeens hadden we verloren met 2,5-5,5.

Ondertussen zullen we onze ambities misschien een beetje moeten bijstellen naar “niet degraderen”. Iets wat toch wel zou moeten lukken als de vorm weer een beetje terugkeert bij deze en bij gene. Ik had in ieder geval dagenlang een donderwolk boven mijn kop, zoals ik die ook (lees: slechts) had bij verliespartijen in mijn fanatiekere periode. Ik ben getergd.

 

De Waagtoren 2 HWP Haarlem 2   2½-5½
Smorenberg, J.B. (Jeroen) 2128 Boekelman, J. (Jan)   2158   0 – 1
Perez Garcia, H. (Hebert) 2112 Beerens, P. (Peter)   2077   ½ – ½
Meiden van der, D. (Dirk) 2024 Noordhoff, E.P. (Enno)   1973   1 – 0
Geerke, D. (Daan) 2043 Mulder, R. (Rob)   2044   0 – 1
Groot, R.G.D. (Ronald) 1985 Jong de, B.L. (Ben)   1911   0 – 1
Adema, R. (Ruud) 1974 Lips, H.J. (Harry)   2055   ½ – ½
Fasel, T. (Ton) 1785 Gosman, T. (Theo)   1985   0 – 1
Brands, K. (Kevin) 1869 Brekel van den, H. (Hubrecht)   1987   ½ – ½

Leave A Comment