Beste clubgenoten,

We hebben zeer goed nieuws gekregen.

Café De Pilaren, bij de meesten welbekend als hét schaakcafé van Alkmaar, is bereid ons drie jaar te sponsoren om te helpen het eerste naar de eerste klasse landelijk te laten promoveren.

Het sponsorgeld zal alleen en uitsluitend ten behoeve van deze doelstelling(het laten promoveren van het eerste) ingezet worden.

En wie weet wat er daarna nog mogelijk is…

Zoals jullie weten zijn we al jaren flink aan de weg aan het timmeren in onze ambitie een brede club te zijn voor zo veel mogelijk schaakspelers en tevens veel aandacht te hebben voor de top.

Het eerste team, het vlaggenschip van de club, is afgelopen jaar al versterkt met de komst van Internationaal Meester Yong Hoon de Rover en ook dit jaar komen er twee sterke spelers bij: Mariska de Mie en Juan de Roda Husman.

Ook zijn er inspanningen geweest om talenten als Maaike Keetman-zeer recent een tweede WIM-norm- en Fide Meester Danny de Ruiter te behouden.

Dit vijftal wordt gecompleteerd door sterke spelers als Frank Agter, Frank van Tellingen en Rob Konijn.

Dat resulteert dit jaar al in een sterk team dat kansrijk is voor promotie. Vorig jaar werd promotie op het nippertje gemist.

Na promotie komen we in een klasse waar we tien spelers i.p.v. acht spelers in een team moeten opstellen. We moeten dus ook al een oog op de toekomst gericht houden. Handhaving en wie weet promotie zal dan alleen mogelijk zijn met versterking van bovenaf. Dat betekent dat we aantrekkelijk moeten zijn en blijven als club voor nog meer FM’ s en /of IM’ s.

En, zo is het bestuur van mening, dat mag absoluut niet ten koste gaan van de gemiddelde schaker die zijn potje schaak komt spelen en wellicht iets minder ambitieus is in het streven naar verbetering.

Daarom zullen bestuur en de club van 4000 dus ook nauw blijven samenwerken en doorgaan met hun gezamenlijke inspanningen om de toernooien en diverse activiteiten zoals die ontwikkeld zijn de laatste jaren mogelijk te blijven maken.

We hopen dat inzetten op de top én de breedte beide kanten op inspirerend werkt en het spelplezier vergroot😊

U zult begrijpen dat we erg blij zijn met de sponsoring van De Pilaren omdat beide doelstellingen dan behaald kunnen worden: een brede, gezonde club voor iedereen met extra aandacht voor de top.

Dus vanaf deze plaats nogmaals een hartelijk dankjewel naar de drie eigenaren van de Pilaren: Gerard- die overigens ook bij onze club speelt, hij is vooral extern actief-, Karin en Marie-Louise.

Hoewel  de Pilaren geen tegenprestatie verwacht van ons als club zou ik toch willen zeggen: heb je zin in een potje schaak in een prettige en sfeervolle ambiance: óp naar de Pilaren aan het Verdronkenoord 129

namens het bestuur, Jos Vlaming