Yong Hoon wint SOT

By Published On: 29 augustus 2019Categorieën: Club van 4000, SOT 2019, Verslagen0 Reacties

Afgelopen zondag is het Seizoensopeningstoernooi gespeeld. Het Seizoensopeningstoernooi, afgekort SOT is de opvolger van het Zomer Openings Toernooi (ZOT). Of nee, eigenlijk is het precies hetzelfde toernooi als voorgaande jaren maar is alleen de naam iets logischer geworden. Zelf vroeg ik mij eigenlijk al jaren af waarom iemand een toernooi dat in de tweede helft van de zomer en aan het einde van de zomervakantie wordt georganiseerd, in vredesnaam ZOT zou willen noemen. Ik zal de bedenker van die rare naam niet noemen.

In aanloop naar het toernooi maakte de organisatie zich een beetje zorgen. Lezen de clubleden hun mail en de website wel tijdens de vakantie? Is vleesmijdend Nederland zo groot geworden dat collectief iedere BBQ wordt gemeden? Of houdt met gewoon het liefste de toernooi-organisatie nog een beetje in spanning, door zo laat mogelijk in te schrijven?

Een langzame start qua hoeveelheid inschrijvingen liep gelukkig op tot 39 deelnemers. Deelnemers die collectief hadden besloten om op één van de warmste dagen van 25 augustus, op een wel zeer zonrijk plekje in De Alkmaarder Hout een toernooitje te willen spelen. Het leuke aan het SOT vind ik zelf altijd dat het misschien wel HET toernooitje is met de breedste spreiding qua clubgenoten en introducees. Neem daar de gemoedelijke sfeer (mede dankzij een achtergrondmuziekje en wat versnaperingen) bij en de dag staat haast garant voor een dag gezelligheid.

Schaaktechnisch gebeurden er deze dag soms verrassende dingen. Of het aan de zon lag, een enkel biertje of kregen sommige spelers de geest nadat zij de rijkgevulde prijzentafel hadden gezien. We zullen het nooit weten. Wat wel vereeuwigd zal blijven middels de gepubliceerde einduitslag zijn de op papier prachtige overwinningen van Marit (wint van Rob Freer), Tycho (wint van Fred en van Gerrit Lemmen), Max (speelt remise tegen Jos), Arie, die aangemoedigd door zijn zoon en kleinzonen een geweldig toernooi speelde (wint van Ton) en Onno (wint van Henk). Och, misschien waren er wel meer verrassingen.

Wat geen verrassing was, was de afgetekende overwinning van Yong Hoon. Slechts een halfje hoefde hij af te staan aan Jos en dat was dan nog in een partijtje met een aangepast tempo omdat Jos hamburgers wilde bakken. Kwade stemmen gingen rond dat een dreigement om niet op tijd kunnen gaan bakken misschien wel één van de oorzaken was van deze snelle remise.

De BBQ zelf was heerlijk en uitmuntend geregeld! Speciale dank aan Willeke(!), Katja, Carolina, Franciska, Jos en iedereen die ik verder vergeet! En wat een briljante uitvinding is die afwasstraat toch ook. Leuk hoe iedereen probeert een steentje bij te dragen. Ik heb nu alweer in de editie van 2020. Dan graag zonder naamsverandering, want het kan te SOT ook.

 

Jos overhandigt de beker aan de overtuigende winnaar Yong Hoon!

Leave A Comment