Peter van Diepen

Bericht van de intern wedstrijdleider

De eerste ronde is traditioneel zeer hectisch. Volgens regel 6 van het reglement spelen we in 3 groepen, waarbij binnen elke groep van n spelers nummer 1 speelt tegen nummer ½n+1, nummer 2 tegen nummer ½n+2, enz. Dit doen we om in de eerste ronde een schifting te maken zoals ook gebruikelijk is in Zwitserse toernooien. Vanaf de tweede ronde is alles weer normaal en worden we ingedeeld op basis van de ranglijst, dus 1-2, 3-4, enz.

In het verleden nam de intern wedstrijdleider voor de eerste ronde een ranglijst van vorig seizoen mee, streepte de niet aanwezige leden door, zette twee dikke strepen in de ranglijst om drie groepen te maken en schreef met de hand een indeling op een papiertje. Ik dacht: laat ik eens modern doen en nam mijn computer mee.

Helaas ging het afmelden op de computer niet helemaal goed en moest ik 3 x helemaal opnieuw beginnen. Sorry, voor het ongemak! Volgende keer ga eerst wel even oefenen. Uiteindelijk was er een indeling met 2 nieuwe leden: Theo Bakker en Onno Vellinga. Welkom! En op het einde van de avond waren er een aantal verrassende uitslagen!

Zoals gezegd is volgende week een normale ronde. Ik deel iedereen in die in de eerste ronde aanwezig was en niet heeft afgezegd. Verder deel ik iedereen in die mij een e-mail stuurt om te melden dat hij/zij wil schaken. Dit geldt ook voor nieuwe leden! Ik zal ook een Voorlopige indeling op de website zetten, maar die kan tot op het laatste moment veranderen wegens aan/afmeldingen.

Ik stel het op prijs als je voor aan/afmeldingen e-mail gebruikt en liever niet de telefoon. Het grote voordeel van e-mail is dat dan je aan/afmelding elektronisch is opgeslagen. Vlak voor de laatste indeling controleer ik nog even mijn e-mail. Verder stel ik het op prijs als je ruim voor 18:00 op dinsdag je e-mail stuurt. Het liefst op maandag of nog eerder.

4 Comments

 1. Jos Vlaming
  Jos Vlaming 12 september 2018 at 10:00

  Hoi Peter, bedankt voor de uitleg en toelichting. Het doet mij maar weer eens beseffen hoe lastig dit soort dingen soms kunnen zijn. Overigens: Nico Brugman van harte gefeliciteerd met de eerste plaats! Netjes tegen Bert en ook Gijs zag ik een mooi eindspelletje van Frits winnen. Vlak deze laatste niet uit voor de titel: waarschijnlijk is dit een poging ons in slaap te sussen, lees zijn artikel over gamesmanship er nog maar eens op na.

 2. Bert B
  Bert B 12 september 2018 at 20:00

  Nico speelde sterk tegen mij, gedurende het grootste deel van de partij. Gelukkig viel het eindspel gunstig mijn kant uit. De uitslag is verkeerd bij Peter terechtgekomen, maar inmiddels gecorrigeerd.

 3. fredmeister
  fredmeister 13 september 2018 at 08:36

  Ahaaa, ik vond het al zo sadistisch van Jos om Nico te feliciteren met zijn nederlaag.

 4. Taliesin
  Taliesin 17 september 2018 at 10:44

  Zoals Peter al zei: de eerste ronde verloopt traditioneel zéér hectisch.

Leave A Comment