greatron12003

Aartswoud 5 te sterk voor the coming young men van De Waagtoren!

16 maart en eindelijk ging veel feestende Ronald, verjaardagen, jubileum, mee met het team, waar hij zijn diensten aan verstrekt had.

Het vinden van het huis van Egmond, hoewel er al 10 of meerdere keren geweest, blijft voor nota bene een postbode, toch altijd een dingetje en hoewel ik tegenwoordig ook google, de post.nl zoeksite, het online telefoonboek, bezoek. De navigatie moet het volgende leer traject worden.
John Leek nog ietwat moderner, bracht ons uiteindelijk bij de bestemming.

Marc Helder zette jullie snel verwelkomend, vriendelijk , aan jullie borden.

John en ik en moeder Carolien de boer van Julian, gingen dan wel koffie en thee nuttigen, of nog even snel, een ronde in Hoogwoud maken, je weet per slot van rekening nooit, wat je mist?! Of wat waar wel of niet iets (te goed!) koop is.
John had mij net 2 keer afgeslacht achter het bord, ja dat moest natuurlijk!
Had hij jullie niet het hele jaar begeleid, terwijl het mijn taak is.
Of Lucas Boots van Aartswoud kwam mij melden, dat Lucas Meinsma al verloren had, John en ik hadden inderdaad nog de verdachte dubbelpion aanschouwd, waren toen nog te veel toe aan een drankje. Lucas vertelde in de auto, dat hij tot het eind, met al zijn materiaal bij de tegenstander, gezocht had naar de remise.
Beste Lucas je zit enthousiast bij de scouting! Daar pak je eerst al je spullen, je zorgt dat het bij de hand is, hoe je het goed en mogelijk snel kunt gebruiken en je wilt het voor al niet kwijt raken! Ook heel belangrijk een ding, zeker bij de scouting, zeker bij schaken! Hoe moeilijk ook, leer er de tijd voor te nemen!
Blij zijn we wel dat je de plaats innam voor de zieke Rosa dochter van John, die we net als jou, van af hier beterschap wensen.

Merijn, is naar ons denken, de ideale speler, met zeer veel groei schaak mogelijkheden, tactisch! Veel truckjes al hebben! Een heerlijke boef!
Dat zien wij graag!
Merijn, 12/13 jaar jong, zelfs Ronald ik dus, schaakte al zo jong! Bij lange na, niet zo goed! Als jij nu al kan! Iets over mijn tijd toen, het herdersmat, ik had al snel door, dat hebben ze door, ga ik niet mee winnen, niet veel in ieder geval. Op die leeftijd, Ronald bedacht zelf het paard en dame mat, een tijdje succes vol! Verdorie, die kinderen en grote mensen hebben alles maar door?! Hoe kom ik verder?! Goed luisterend naar de leraar toen, hoe leer ik openingen, een beetje waar zijn ze voor?! Ik was niet anders als jij, boeiend!!! Truckjes uithalen, hoe meer hoe beter, of het fout ging, pech dan ?! honderden potjes met een vriendje bij hem thuis, of op de club, ik ben door gegaan tot vandaag de dag, heel veel jaren later.
Jou wedstrijd Merijn, in ene 2 stukken achter en wat vond ik nou mooi er aan? Dat ene stuk van jou, bezorgde jou tegenstander meer hoofdbrekens, als dat ene stuk, wat hij meer had om te winnen, je deed het leuk en de vriend, club genoot van die tegenstander, die zat zo angstig bedachtzaam mee te schaken, wat kon dat al redelijk grote jongetje, vast al heel veel!
Een pluim voor je door zetten en John en ik weten zeker, het gaat straks alleen maar beter worden.

Sander, de game koning, of dat was eigenlijk Lucas?! Die team leiders moeten niet mee luisteren voor in de auto, wat weet ik van gamen?!
Ik speelde met plastieke soldaatjes met diverse vrienden, allemaal op een stoffige zolder neer zetten, veel kanonnen, speelgoed paarden, hele slagvelden, we waren 13/14, het moderne stratego en we hadden een lol!
Sander, je doet als altijd je best, ik hoor je, ik kijk naar je en John ook, ik denk dat je meer kan, is het niet zo, dan heb je het in ieder geval geprobeerd?!
Een paar leuke openingen, die jij leuk vind, niet te veel! Net als bij de meneer van Oppositie, die je liet schrikken, ontsnappen, dan kan je ook winnen van meneer Zonneveld, vast niet veel sterker!

Max Hooijmans, als andere keren?! De opening, een 8,5+. Peter Vriend, je iets oudere tegenstander, 19 denk ik. Een stuk verder, dat is normaal!
Wat een mooie pion formaties Max, tegenover elkaar, 4 om 4 rechts en links, met een hele open lijn er tussen?! Hoe speel je zo iets?? De huidige geleerden, hebben hele knappe computers en zelfs dan spelen wij mensen het gelukkig, zo als wij het vinden!
Peter met wit, iets vindingrijker iets brutaler?! Best joch maar niet achter het bord! Max!! Als je tegenstander iets probeert, kan hij net zo veel fouten maken, als jij en ik. Actie is reactie, jij probeert wat?! Dat kan ik beter?! Als je die hele grote stap kan maken?! Je broer Merijn, lijkt er wat van in huis te hebben, dan word je een hele sterke schaker, iets wat jullie beide broers volgens John en mij, echt in huis hebben. Nog iets van John, ergens in de stelling, had een toren van jou, meer onrust, een mogelijk zekere remise kunnen halen, kijk het eens door met Shannon, die legt het goed uit, tot volgende keer!

Milan, tegen Marco Kroon! Marco trok dapper van start?! Als vaker, je raakte niet onder de indruk, een prachtige eigenschap, dat die maar bij je blijft!
Jij de Jesper Olsen van waagtoren 9 (EenDeense voetballer van ajax met een fabuleuze wanhoop drijvende techniek, 30 jaar terug!), je hebt van hem weg en in dit geval in het schaken. Bij voetbal club Dynamo, ik heb het idee, dat ik er op het veld ook iets van terug zou gaan zien!
Allemaal jaloezie Milan en dat heb ik niet meer nodig! Het valt ook wel mee, je pakte je prachtige a lijn met dame a3 en het mat zag je denk ik al 4 zetten aankomen. Marco Kroon, met anderen, ook behoorlijk onder de indruk, het biertje en fisje van John en mij smaakte er extra lekker door! Dat we binnen kwamen stond je daar zo van het werk is gedaan! De voorzichtige ruggen klop mij was meer dan gemeend, blijf zo door gaan!

Julian, tegen Jan Kuin! Ja John en ik, met name ik, 8 zetten van te voren telden we het punt al die prachtige h lijn met Lh6, dame, toren er bij, Lh5?? Daar geef ik de toren voor, win ik nog sneller, maar dat vind ik, achter het bord, weet jij het altijd het beste.
Je moeder John en ik trots op je, je neemt prachtig de plek van Shrey in, dat vinden Rosa en de andere jongens ook. De dag er na, mocht je teamleider jou nog even foppen. Blijf jij zo veel doorspelen, je goed ontwikkelen, een aantal toernooien verder en je fopt Ronald. Dat komt er aan!

Jongens 6 april tegen schaakmat, met Rosa er dan weer bij, dan gaan we er nog 1 keer voor, zo een tijd voor de aankomende vakantie.

Ik was heel blij om jullie allemaal, weer een keer te zien spelen, dat merken jullie aan het verslag vast wel!

Ronald

One Comment

  1. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 20 maart 2018 at 10:58

    Erg leuk verslag weer Ronald.wat was de stand uiteindelijk?

Leave A Comment