Ellen van der Hoeven

Max Hooijmans wint GP Santpoort!

By Published On: 23 januari 2017Categorieën: Grand Prixs, Jeugd, VerslagenViews: 19121 Reactie on Max Hooijmans wint GP Santpoort!

Winnaar GP Santpoort: Max Hooijmans (midden)

Verslag van een trotse moeder, Ellen van der Hoeven:

Zondag 22 januari werd weer een Grand Prix toernooi door een Max van De Waagtoren gewonnen, maar dit keer was dat Max Hooijmans. Max was tot zijn vreugde eindelijk ingedeeld in groep 1, en dat dat als 8ste op rating was maakte niets uit. Eindelijk eens meedoen. Maar hij bleef maar winnen…. en 1 remise tegen clubgenoot Shrey Jaitly. Dat maakt na 5 ronden de volgende stand: Max 4,5 punt met 4 directe achtervolgers van slechts 2,5 punt. Als Max nog een halve punt haalde was hij niet meer in te halen. Maar het veld was erg aan elkaar gewaagd en de laatste 2 partijen kon hij niet meer scoren. De druk werd toen ook pas voelbaar voor hem. Toch kwam alleen Louis ten Hacken (Santpoort) gelijk met punten, maar die had eerder van Max verloren. Zo werd Louis in zijn thuishonk tweede, Marit de Boer (Schaakmat) derde met Sven Damen & Vladimir Bartels (Purmerend) daarachter met een gelijk aantal punten aan haar en Max de nummer één.
Shrey debuteerde ook in groep 1 werd 7de in dit slagveld met 2 punten. Merijn Hooijmans speelde in groep 3 en haalde 3 punten en werd daarmee 6e in zijn groep.

Het volgend GP toernooi is op 26 februari in Castricum.

One Comment

 1. greatron12003
  greatron12003 4 februari 2017 at 16:02

  Terecht trots Ellen.

  Gedeeld eerste in een Grand Prix groep 1, voor de eerste keer! Dat er wat zenuwen opspelen, dat hoort er bij.
  Max ook tweede in een groep 9 bij de 4 kamp bij tata, tegen senioren, dat vind ik ook knap.
  Leuk dat beide broers enthousiast zijn, elkaar beter maken en vast niet alleen met schaken.
  Tot in Warmenhuizen, Max en Merijn ga zo door.

  Ronald Kamps

Leave A Comment