John Leek

Waagtoren 7j wint ook overtuigend van Purmerend 6

Verslag van John Leek:

Ik vrees voor de toorn van Drulovic dus ondanks wat tijdgebrek deze keer een kort verslag van de overwinning van j7 op Purmerend 6. De clubgenoten kunnen zich al wel verheugen op het volgende verslag van j7 van de wedstrijd tegen Vredeburg 2 dat onze club poëet Klaas Silver zal schrijven. Ik heb hooggespannen verwachtingen Klaas! Omdat Max optimaal voorbereid wilde zijn voor de wedstrijden van het C-team van morgen was Shrey bereid gevonden om in te vallen. De wedstrijd tegen Purmerend leek veel op de wedstrijd tegen Castricum. Veel goede stellingen en enkele mindere stellingen.


De goede stellingen werden gewonnen door Kevin op 1, Luuk op 3 en Klaas-Jan op 4. Klaas stond wat minder na de opening maar hij houdt zich goed aan de opdracht dat hij geen remise mag aanbieden en hij ging er nog eens goed voor zitten. Invaller Shrey op bord 6 stond na de opening beter offerde een stuk voor 2 pionnen en stond minder maar wist netjes remise af te dwingen. Hierna won ook Klaas voor de tweede keer op rij! Hij wist met een truc een toren te winnen en hierna geloofde zijn tegenstander het wel. Als laatste was Chaim bezig. Hij verdedigde een moeilijk eindspel met een pion minder heel bekwaam en wist netjes remise af te dwingen. Hiermee kwam de eindstand op 5-1. We staan nu een half bordpunt achter het zesde maar ook het Witte Paard Zaandam zal ongetwijfeld meedoen om het kampioenschap.

Individuele uitslagen
dwt9j-purmerend6

One Comment

  1. fredmeister
    fredmeister 14 november 2016 at 10:15

    De Waagtoren 7 doet niet aan halve maatregelen. Purmerend helemaal ingemaakt!
    Ik heb gedeeltes van de wedstrijden gezien, want ik kreeg hoognodige bijles van Jos V eveneens in De Oever. John heeft me nu wel benieuwd gemaakt naar het verslag van Klaas…..

Leave A Comment