Ruud Niewenhuis

Zomerschaak in De Pilaren – 28/6 t/m 16/8 – dinsdag en zaterdag

Voor wie dichtbij huis zijn schaakniveau op peil wil houden zonder ratingverlies, is De Pilaren op de dinsdagavond een gevaarlijk alternatief: gevaarlijk want zo leuk kan het zijn dat het laat wordt en je te laat (of beneveld) op je werk verschijnt. De deelnemers op dinsdag zijn regelmatig: Ronald Groot, Dirk van der Meiden en Rob Freer.

Daarom is er het alternatief op zaterdag van 14-17.30 wordt er regelmatig een rapidtoernooi gehouden. Er wordt dan bij entreegeld à € 3,– een prijzenpot samengesteld voor de winnaars. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt er 5-15 minuten p.p.p.p. gespeeld.

Uitbater Gerard Brouwers schenkt graag drankjes in, de eerste is voor zijn rekening als je aan het toernooi deelneemt.

De organisatie (van het ‘eerste uur’!) is handen van degene die het eerst komt (-). In de afgelopen seizoenen zijn dat geweest: Ton Morcus, Theo de Bruin en Ruud Niewenhuis. We kunnen nog hulp gebruiken: Wie wil er nog meer in de organisatie? Ik kan de eerste keer niet wegens verjaardag, en tijdens het schaaktoernooi in Vlissingen (2 t/m 9 augustus).

De laatste jaren zijn er niet alleen Waagtorenleden te vinden, en dat is ook de bedoeling. Uiteraard Ronald Kamps van Opening’64 uit St Pancras, maar we hebben ook wel spelers uit Purmerend en zelfs Den Haag (vakantieganger wellicht) gehad die dit gezellige toernooi hebben aangedaan.

4 Comments

 1. fredmeister
  fredmeister 24 juli 2014 at 10:42

  Zijn er komende zaterdag (26 juli) nog mensen van de partij? Ik heb zin om mijn talent te showen!

 2. TF
  TF 24 juli 2014 at 20:36

  Ik wil weer eens hard lachen. Ik zal er zijn vanaf 14.07 uur.

 3. Danny
  Danny 25 juli 2014 at 13:01

  Na mijn werk kom ik ook ff. Ong. 14:00

 4. TF
  TF 25 juli 2014 at 16:27

  Hopelijk lezen meer mensen deze reacties en komen er wat meer mensen!!

Leave A Comment