alfred

Het 8e nog steeds ongeslagen

By Published On: 13 december 2013Categorieën: De Waagtoren 8 (2013-2014), VerslagenViews: 16102s Reacties on Het 8e nog steeds ongeslagen

door Alfred van Zwienen

Gisteravond werd S.V. Wijker Toren 5 – Waagtoren 8 gespeeld. Met een 2-2 geen verlies en helaas ook geen winst.

Op het eerste bord speelde Nico met wit een voor hem karakteristieke partij. In de opening wat complicaties. Vervolgens met een loper een paard slaan waardoor hij een aantal zetten later een stuk voor staat. Alleen zette hij vervolgens op het allerlaatste moment de dame op de loperlijn van tegenstander waardoor de dame verloren ging en daarmee de partij.

Op het tweede bord speelde Harry een gedegen partij. Het moment waarop ik keek kwam het paard terecht op D5 waar het alle mogelijke velden en aanvalletjes van de tegenstander verdedigde en Harry op een hele rustige en langzame wijze de tegenstander vermorzelde en uiteindelijk de winst naar binnen haalde.

Op het derde bord was de winst na 9 zetten binnen door het resolute optreden van de wedstrijdleider die toen de telefoon van mijn tegenstander afging, de klok uitzette.

Het laatste bord speelde Sietse een partij tegen een 100 jarige tegenstander, die taaier dan taai bleek te zijn. Een mooie partij om te zien met veel kansen en mogelijkheden. Een kleine onnauwkeurigheid in het eindspel werd Sietse en daarmee de partij noodlottig.

2 Comments

 1. drulovic
  drulovic 13 december 2013 at 23:57

  Alfred, je bedoelt Harry op bord twee neem ik aan?

  En laat Jan Sinnige het maar niet lezen! Hij is namelijk 81 i.p.v. 100….

 2. drulovic
  drulovic 14 december 2013 at 13:49

  Oke, Nico is vervangen voor Harry. Maar Jan Sinnige is ondertussen nog altijd 100. Arme man, hij moet nog 19 jaar.

Leave A Comment