Sandra Keetman

Jeugd in de prijzen op GP Purmerend

Elk jaar op Hemelvaartsdag is de grandprix van Purmerend. Net als deze keer. Het toernooi zou om 11 uur beginnen dus we verzamelden om 9:45 bij de Oever. Er deden 7 kinderen mee van onze club. Dat waren: Ramon Haverlag, Luuk van Steenoven (de naam die altijd te lang is voor het eindstandblaadje), Chaim en Max Bookelman, Daan Verhaeg, Pelle de Beer en ikzelf (Sandra Keetman).We gingen met 2 auto’s. In de ene auto zaten Luuk, Chaim, Max en ik, en in de andere zaten Ramon, Daan en Pelle. Het was heel gezellig in de auto. Max vergat de hele tijd mijn naam en noemde me dan maar Rosa (ik weet ook niet waarom). Luuk las verhalen voor uit een Donald Duck wat lang niet zo grappig is als je er geen plaatjes bij ziet. Luuk en Max probeerden te blindschaken maar ze wisten het de hele tijd al niet meer na 2 zetten dus begonnen ze maar weer opnieuw. In totaal 5 keer denk ik. Toen we er waren en gingen aanmelden bleek ik niet op de lijst te staan en moesten we naar de computerman Enrico Blees zodat ik toch mee kon doen. Ik zat in groep 1, Ramon in groep 2, Luuk in groep 3, Chaim in groep 5, Max in groep 10, Daan in groep 11 en Pelle in groep 12.

Bij dit toernooi kan je altijd een fototoestel winnen als je eerste wordt in groep 1 en daar ging ik dus wel een beetje voor. Groep 1 en 2 waren in een aparte ruimte waar het heel warm was omdat het heel klein was en er veel mensen waren. Ik kon dus alle partijen van Ramon een beetje volgen. Van de rest heb ik het niet echt gevolgd dus ik weet niet precies hoe ze gespeeld hebben. De eerste 2 ronden won ik best wel makkelijk. Maar toen moest ik tegen Ingmar Visser (rating 1727). Ik stond helemaal gewonnen. Hij kon alleen maar verdedigen en ik speelde heel goed volgens hem. Maar uiteindelijk deed ik een hele domme zet waardoor ik 2 zetten later mat ging. In dezelfde ronde had Ramon heel veel mazzel. Hij had alleen een koning en zijn tegenstandster had een toren, 3 pionnen, een koning en 15 seconden. Ze kon mat in twee geven maar deed het niet en toen stond Ramon pat. Heel veel mazzel dus. Ik speelde nog een keer met mazzel remise (ik gaf gewoon een stuk weg) en verloor de laatste ronde, maar toen kon ik toch niet meer eerste worden en ik kon ook niet meer ingehaald worden dus was ik sowieso tweede. Bij de prijsuitreiking won ik de tekenwedstrijd. Ik was dus tweede in groep 1 met 4,5 punt. Ramon was gedeeld eerste met 5 punten en op sb-punten eerste. Luuk was jammer genoeg 7de met 1,5 punt, maar hij zei dat hij het wel leuk vond. Chaim werd mooi tweede met 4,5 punt en zijn broertje Max werd 7de met 2 punten. Daan speelde voor de eerste keer in groep 11 en werd meteen eerste met 6 punten! Pelle werd 5de met 3 punten. Iedereen kreeg een pet en een medaille als je geen beker had gewonnen. Na de prijsuitreiking was het natuurlijk tijd voor de groepsfoto. Op de terugweg zagen we op het eindstandblaadje iemand in groep 12 een rating had van 69 en een nieuwe rating van –47! Het was in ieder geval een heel leuke en gezellige dag!

Sandra Keetman

Leave A Comment