Nieuwe website!

By Published On: 1 maart 2011Categorieën: Mededelingen, Website21s Reacties

celebration1Best een feestelijk moment want eindelijk, na een jaar wikken, wegen en testen, is het zover. Vanaf heden is onze schaakclub voorzien van een (ver)nieuw(d)e website.

 

www.waagtoren.nl

De oude site, waagtoren.typepad.com of ook www.dewaagtoren.nl voldeed niet meer. Het beheer ervan werd te omslachtig en ook de mogelijkheid een en ander naar eigen wens aan te passen was te beperkt. Vandaar dat wij, webbeheerder en bestuur, gekozen hebben voor een nieuw systeem. Daarbij hoort tevens een nieuw ontwerp welke je hopelijk bevalt. Hier en daar zal nog een kleine aanpassing plaatsvinden maar verder is het zo goed als klaar. Ik hoor graag uw op- en of aanmerkingen.

Klik er eens op rond. Nieuwe berichten vind je alleen nog hier. Ook het geven van reacties is slechts hier (na registratie met een geldig e-mailadres) mogelijk. Oudere berichten (en reacties) vind je nog op de oude site, maar die zullen ook de komende maand verhuist worden zodat we die site definitief kunnen sluiten. Tot dat moment blijft zij ter referentie in de lucht.

Veel plezier met de nieuwe site!

Arthur Barhorst

21 Comments

 1. WALTER 2 maart 2011 at 01:20

  Hey Arhur

  Eindelijk een mooie site!prachtig

  Walter

 2. WALTER 2 maart 2011 at 10:05

  Arthur

  Kunnen clubleden nu ook zelf hun partijen op de site plaatsen zonder dat ze van wie dan ook afhankelijk zijn?

  • Arthur 2 maart 2011 at 23:26

   @WALTER Nee, men is afhankelijk van de redactie. Analoog aan een clubblad eigenlijk, dus mail je partijen of verhalen naar Wim, Peter of mij. Dit met name om controle over de inhoud en de site qua opmaak consequent te houden. Als je creatief bent met html-code kun je in de reacties wel het één en ander onafhankelijk kwijt. Overigens behoudt de redactie zich het recht voor reacties te wijzigen of te verwijderen indien deze “tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend” zijn. Maar dat deden we ook al ten tijde van de oude media (lees: clubblad).

 3. TF 2 maart 2011 at 11:37

  Ziet er mooi uit Arthur!
  Dat zal een leuk klusje zijn geweest!

  nb voordat je typepad definitief de nek omdraait… Op zowel de ASK-site als op het externe competitie – tabblad, staan links naar artikelen op typepad.

  • Arthur 2 maart 2011 at 23:28

   @TF Klopt, deze zullen nog worden aangepast. Helaas is hier, voor zover ik weet, geen “tool” voor dus dat wordt edel handwerk… 🙁

 4. TF 2 maart 2011 at 11:44

  En…… mag het bericht over het ASK nog 10 dagen meer prominent in beeld.

  De ervaring leert dat de laatste week voor aanvang nog inschrijvingen binnenkomen. Het zou jammer zijn als mensen aftaaien omdat ze niet direct een link vinden!

 5. TF 2 maart 2011 at 16:15

  Dank !

 6. maaike 2 maart 2011 at 20:01

  Mooie site

 7. DvdM 2 maart 2011 at 20:29

  Prachtig!

 8. Henry 2 maart 2011 at 20:59

  Ziet er idd zeer fraai uit.
  Zal nog uitdaging worden om op het zelfde niveau te schaken.
  Verplichte registratie voor reacties is ook zeer goede zet.

 9. drulovic 2 maart 2011 at 21:26

  Goed werk Arthur!

 10. roland 3 maart 2011 at 08:06

  ziet er goed uit!

  • Arthur 3 maart 2011 at 11:37

   @TF Compatible t/m WP 2.9.2. Wij draaien 3.1. Maar ik zal er nog eens induiken. Dank!

 11. theo 3 maart 2011 at 20:04

  mooie website Arthur!! mijn complimenten

 12. pola1950 3 maart 2011 at 22:17

  De lay out van de Interne Competitie is er bepaald niet op vooruit gegaan, integendeel, de ranglijst is een stuk smaller en je moet scrollen om een en ander te zien, waarbij je eigen naam uit beeld verdwijnt. Voorts is dtoepassing van kleur vergeleken met de oude site een stuk minder, het geheel is ook ‘vager’ en zijn de schaakstukken ‘platgeslagen’ zie de kop. Niet echt een verbetering.

  • Arthur 4 maart 2011 at 14:27

   @pola1950: De site komt het best tot zijn recht bij een schermresolutie van 1280×1024, inmiddels zo’n beetje de standaardinstelling voor moderne monitoren. Als je in deze resolutie of hoger de website bekijkt, is er van scrollen geen sprake en kun je ook je eigen naam (…) weer zien. Maar ik zal alsnog in overweging nemen de rechterzijbalk met advertenties te versmallen of een andere oplossing vinden voor de presentatie van de banners.

   De toepassing van kleur is een smaakkwestie, hier valt niet over te discussiëren. Ik vind het niet vager maar juist door het minimale gebruik van kleur rustiger, dus leesbaarder overkomen. Het lettertype is groter, wat voor veel bezoekers een verademing is.

   Het klopt dat de verhoudingen van de foto in de header gewijzigd zijn maar dat was zonder fotobewerking (waar ik niet in thuis ben) de eenvoudigste oplossing. Maar zo platgeslagen zijn ze nu ook weer niet. Je zou er een knap potje mee kunnen schaken en daarbij nog steeds een paard van een loper kunnen onderscheiden. Maar ook hier zal ik eens zien of ik het nog kan vervolmaken.

 13. Willem Andriessen 8 maart 2011 at 11:38

  Is het niet mogelijk deze reacties in omgekeerde volgorde te plaatsen. De laatste dus bovenaan.

 14. Jeroen 8 maart 2011 at 17:31

  Chapeau, Arthur!! Ziet er flitsend uit. Ik als digibeet (ben al blij dat ik weet hoe ik een reactie kan plaatsen…) heb allen maar bergen met respect voor het verzette werk.
  Gr, J

 15. Arthur 8 maart 2011 at 22:04

  @Willem: het is wel mogelijk reacties in omgekeerde volgorde te plaatsen maar dan geldt dit voor alle berichten. Bovendien ben ik van mening dat het op deze wijze prettiger lezen is.

Leave A Comment