Johan Plooijer

3e Team verliest van concurrent De Wijker Toren 3

In de belangrijke wedstrijd tegen De Wijker Toren in de strijd tegen degradatie heeft het 3 e team het niet kunnen redden en verloor met 5-3. Daar ikzelf als laatste bezig was, heb ik weinig van de anderen kunnen zien. Ik verloor in de tijdnoodfase een paard, na een vreselijke koningsaanval en probeerde een afwikkeling te bereiken, waarbij mijn tegenstander alleen een loper en een paard overhield en de pionnen van het bord waren verdwenen. In de hoop dat hij niet binnen 50 zetten mat kon geven. Maar helaas, het lukte hem zelfs in 30 zetten.

Ruud zat naast me en speelde een fantastische partij en was de enige die deze middag van ons team won. Ook Alex had een gewonnen stelling, maar wist in de tijdnoodfase helaas de winst niet te vinden, net als de vorige keer. Jammer.

Van Piet weet ik dat hij een gelijke stelling had, maar nog 5 zetten moest doen in 2 seconden en dat haalt zelfs Piet niet. Ook Egbert verloor weer op bord 1, maar heeft dan ook de sterkste tegenstanders.

Bert en John zijn onze remise-schuivers en zorgen voor de benodigde bordpunten, die aan het eind van belang kunnen zijn . Ook Rob speelde remise, omdat hij wel zag dat ik hoogstens remise kon halen en we met 3 ½-2 ½ achterstonden.

Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben we 3 matchpunten, terwijl er 4 ploegen met 4 punten boven ons staan, waarvan wij De Kennemer Combinatie 4 en 5 nog moeten krijgen. Onze concurrenten krijgen in de 3 laatste ronden allen nog sterke tegenstanders, die wij al hebben gehad. We hebben derhalve alles nog in eigen hand.

Johan Plooijer, teamleider

Leave A Comment