Jan Drewes

Bezoek aan Darmstadt

By Published On: 8 september 2010Categorieën: Uitwisseling, VerslagenViews: 13452s Reacties on Bezoek aan Darmstadt

Van 3 tot en met 5 sept. bracht een team van onze club (Karel Beentjes, Arie Boots, Bert Buitink, Jan Drewes, Rob Freer en Bob de Mon) een gezellig bezoek aan Alkmaars zusterstad Darmstadt.

Dit bezoek was een antwoord op het bezoek, dat leden van de Darmstädter schaakclubs Schachforum en TEC (eigenlijk een club met 3 afdelingen: tennis, hockey en schaken) het vorig jaar aan Alkmaar brachten. Dat bezoek vonden de Darmstädters zo leuk, dat ze het programma ervan exact kopiëerden. Dat betekende de eerste avond een match Darmstadt – Alkmaar, die dit keer door Darmstadt met 2 overwinningen, 3 remises en één nederlaag (maar wel aan het eerste bord tegen Rob Freer) op het nippertje gewonnen werd. De tweede dag was er eerst een uitgebreide stadswandeling, waarin veel bijzondere gebouwen en prachtige parken bekeken werden, maar ook nog tijd gevonden werd om een spelletje buitenluchtschaak met van die grote stukken te spelen.

Daarna een rapidtoernooi van 15 min.pppp, afgewisseld met een “Grillfest”. Bij dat toernooi eindigde onze beste man, Rob weer, slechts als zevende met evenveel punten als o.a. twee van hun jeugdspelers van resp. 10 en 13 jaar. dat was om jaloers op te worden. De laatste dag werd nog een 5 minuten “Blitz”-twaalfkamp gehouden, waarbij dit keer Rob alle Darmstädters ruim achter zich liet. Na afloop maakte Ilse, moeder van een jeugdlid, die niet kon schaken maar wel tegelijkertijd ook de andere jeugdleden bezighield, de catering verzorgde (en we hebben heel wat “Kuchen” gegeten!) en ook nog de website van de club bijhield deze foto.


De Darmstädters willen zeker volgend jaar weer naar Alkmaar komen!

Jan Drewes

2 Comments

  1. Rob Freer
    Rob Freer 9 september 2010 at 09:48

    Zie ook de site van Schachforum Darmstadt

  2. Arthur
    Arthur 10 september 2010 at 15:23

    En dat gaat het snelst door op de volgende link te klikken: http://tinyurl.com/3xbgezg

Leave A Comment