Jan Drewes

Ontmoeting met Darmstadt

By Published On: 16 mei 2009Categorieën: Aankondigingen, UitwisselingViews: 10670 Reacties on Ontmoeting met Darmstadt

Wij zoeken nog enkele leden, die voor de 2 nachten van vrijdag 19 tot zondag 21 juni voor één of twee van onze gasten een slaapplaats hebben incl. ontbijt. Zo ja, meld je dan zo gauw mogelijk aan bij Bert Buitink of bij mij. Over deelname aan het programma en andere details kun je verderop meer lezen.


Wij hebben onze schaakvrienden uit Darmstadt (zusterstad van Alkmaar) voor een schaakweekend uitgenodigd. Volgend jaar zomer willen zij ons in Darmstadt ontvangen. Het is de eerste keer na zeer veel jaren dat er weer een schaakcontact is tussen onze steden. Er komen acht schakers uit Darmstadt, ze zijn lid van TEC Darmstadt of Schachforum Darmstadt, twee clubs die in dit geval samen werken. We ontvangen de gasten van vrijdag 19 juni tot zondag 21 juni 2009. Het programma ziet er als volgt uit: Vrijdagmiddag 19 juni ontvangst, gevolgd door avondmaaltijd in Het Gulden Vlies.Vrijdagavond: een match Alkmaar – Darmstadt.

Zaterdag houden we ons jaarlijkse rapid-schaaktoernooi met barbecue, waar de gasten deze keer ook aan kunnen deelnemen.
Zondagochtend: rondvaart en/of stadswandeling door Alkmaar, gevolgd door een lunch in café de Pilaren waar ook gelegenheid is om vriendschappelijk te schaken. In de loop van zondagmiddag vertrekken de gasten weer naar huis.

Als je aan de match op vrijdagavond wil deelnemen meld dat dan, dan gaan we proberen een passend team samenstellen te stellen. (Er zijn ook minder sterke spelers onder de gasten.) Zij die niet worden ingedeeld kunnen uiteraard gewoon vrij komen schaken.

Aan de barbecue kun je gewoon los van de uitwisseling deelnemen.

Wie bij het zondagprogramma aanwezig wil zijn wordt verzocht dit ook even te melden, maar eventueel kun je ook gewoon langskomen in de Pilaren.

Wij zoeken nog enkele leden die een slaapplaats over hebben. Het gaat alleen om twee overnachtingen en ontbijt. Graag even melden bij Bert Buitink of Jan Drewes.

Leave A Comment