Arthur

Persbericht

By Published On: 15 februari 2008Categorieën: Aankondigingen, ASKViews: 12520 Reacties on Persbericht

Dit jaar zal door Alkmaars grootste schaakvereniging “De Waagtoren” voor de 6e keer het Alkmaars Schaakkampioenschap worden georganiseerd.  Vanaf 14 maart zal op zeven achtereenvolgende vrijdagavonden op de eerste verdieping van het gezellige Grandcafé restaurant het Gulden Vlies worden gestreden om de titel van Alkmaars schaakkampioen. Aan het toernooi kunnen, net als voorgaande jaren, zowel club- als huisschakers meedoen. 

Schaakvereniging “De Waagtoren” organiseert samen met hoofdsponsor De Tapijtgigant en subsponsor New in Chess dit toernooi nu voor de zesde maal. Schaken leeft in Alkmaar. In 2003 werd er begonnen met 49 deelnemers maar elk jaar vind er gestaag een groei plaats. Vorig jaar was het toernooi al gegroeid tot bijna het maximum van 100 deelnemers. De verwachting is dat dit jaar het toernooi dit maximum wel zal worden bereikt.

Er wordt gespeeld op verschillende niveaus. Er wordt een indeling gemaakt in 4 groepen met een aparte huisschakersgroep zodat eenieder tegenstanders van ongeveer gelijk niveau zal krijgen. Voor diegenen die goed presteren is er een promotieregeling zodat zij volgend jaar een groep hoger mogen spelen. De winnaar van de A-groep wordt uitgeroepen tot Alkmaars clubkampioen. Vorig jaar viel deze eer ten beurt aan Enrico Blees.

Alkmaar heeft 4 schaakverenigingen en veel van hun leden zullen bij dit toernooi aanwezig zijn, al is het niet als speler dan wel als publiek. Daarnaast komen er ook elk jaar een aantal huisschakers. Voor hen is dit een prima gelegenheid eens te proeven wat een schaakclub inhoud. Veel mensen spelen thuis wel eens een partijtje met familie, vrienden of de computer maar hebben nooit de stap naar een club willen zetten. Nu is de gelegenheid er volop eens een potje tegen een ander te spelen. Voor huisschakers geldt niet de verplichting om zetten te noteren en spelen met de klok heeft u zo onder de knie. Elk jaar besluiten na dit toernooi er zich weer huisschakers aan te melden bij een schaakvereniging zoals “De Waagtoren”.

Evenals vorige jaren hebben we van de Tapijtgigant een ruime financiële bijdrage mogen ontvangen waardoor het toernooi weer in dezelfde opzet kan worden georganiseerd.
Deelnemers spelen elke vrijdagavond één partij. Mocht een deelnemer een van de zeven speelavonden verhinderd zijn, is dat vrijwel altijd op te lossen. Zo kan er in de eerste vijf ronden een zogeheten bye worden opgenomen, die geldt als een remise.

Na elke ronde wordt er een toernooibulletin uitgebracht met daarin de partijen en een korte schets van het verloop van de ronde. Ook op de website van “De Waagtoren” zullen partijen, foto’s en verslagen worden gepubliceerd.

Wij hopen dat er zich voldoende schaakenthousiastelingen aanmelden om er weer een mooi toernooi van te maken. Om het grotere aantal deelnemers te kunnen plaatsen kunnen geïnteresseerden zich het beste zo snel mogelijk opgeven om van een plaats verzekerd te zijn. Aanmelden voor het toernooi kan tot uiterlijk donderdag 13 maart.

De gegevens op een rijtje:
Speeldata: De vrijdagen 14 + 21 + 28 maart en 4 + 11 + 18 + 25 april
Speellocatie: Grandcafé  het Gulden Vlies, Koorstraat 30, Alkmaar
Speeltijden: 19.30 – 23.30
Inschrijving, indeling en opening: vrijdag,14 maart 18.30 uur

Speeltempo: 36 zetten in 90 minuten + 30 minuten KO pppp
Indeling: Zwitsers in groepen van ca. 20 a 25 deelnemers
Inschrijfgeld: 20 euro (t/m 17 jaar: 10 euro)
Hoofdprijs voor de Alkmaars Schaakkampioen: € 400,=

Als u meer informatie wilt of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact opnemen met:

Nico Mak         072-5111524
of per e-mail:  ask@dewaagtoren.nl

Leave A Comment