Bert B

2007, november: De NHSB viert zijn 75-jarig jubileum

By Published On: 17 november 2007Reacties uitgeschakeld voor 2007, november: De NHSB viert zijn 75-jarig jubileum

Op 17 november werd in de Rietschoot in Koedijk het NHSB-jubileum gevierd. De NHSB – in 1932 mede opgericht door de toenmalige VVV-voorzitter J.G. van Burken – viert zijn 75 jarig bestaan middels een grootscheepse schaakhappening in De Rietschoot.

De opkomst van de leden over de hele dag gezien was groot, dit was mede te danken aan de vele publiciteit die aan deze happening via de pers en nieuwsbrieven werd gegeven. Er waren zo‘n 22 leden van De Waagtoren aanwezig.
Het jubileum werd met allerlei schaakactiviteiten gevierd. Zo was er de mogelijkheid simultaan te spelen tegen Dimitri Reinderman of Herman Jonkman. Daan Bes won zijn partij en Danny de Ruiter speelde remise. De laatste wist te winnen van Manuel Bosboom bij het ‘schaken tegen de beer’ (2 min tegen 5 min.). En Ruud Adema heeft de eerste prijs van de Hoogovens-Corus quiz gewonnen (de juiste namen geven bij de foto‘s van de toernooiwinnaars). Het jubileumboek (waaraan o.a. door Jan Drewes een bijdrage is geleverd) werd uitgereikt aan Dirk Appel als kampioen 90+ van Nederland en aan Mia Rosa Hupkens als kampioen van Nederland onder de 10 jaar. Beiden lid van De Waagtoren! Zij prijken op de voorkant van het jubileumboek, dat elk lid zal ontvangen.