Bert B

2006, mei: Jubileumtoernooi van V.V.V. op hemelvaartsdag 2006

By Published On: 15 mei 2006Reacties uitgeschakeld voor 2006, mei: Jubileumtoernooi van V.V.V. op hemelvaartsdag 2006

Op Hemelvaartsdag viert VVV middels een toernooi in Restaurant Koekenbier haar 100 jarig bestaan. Het toernooi werd vanwege de komende fusie met 0-0-0 en ASG tevens als een afscheid van de schaakvereniging beschouwd.
Na afloop van het toernooi was er een receptie waar, behalve de Alkmaarse wethouder van sportzaken, vele vertegenwoordigers uit de schaakwereld het bestuur kwamen feliciteren.

In totaal hebben 83 personen aan dit toernooi deelgenomen, waarvan 49 in het viertallentoernooi en 34 in het individuele toernooi. Tot die 83 deelnemers behoorden 12 VVV-ers en 24 oud-leden van V.V.V.
De gehele dag was de sfeer uitstekend en heel wat oude schaakvrienden die elkaar lang niet hadden ontmoet begroetten elkaar hartelijk. Ook het oudste lid van VVV en na 1 juli van De Waagtoren, Dirk Appel (90 jaar) speelde mee. Maar schaken is voor alle leeftijden; de spelers van met name A.S.G. en Schaakmat waren juist jong en dat is bij partijen van korte duur meestal een voordeel, ze eindigden dan ook in het viertallentoernooi met hun viertal als respectievelijk nr. 1 en 2.

Het individuele toernooi werd overtuigend gewonnen door Espen Zecha. Ton Fasel behaalde de tweede plaats en Edwin Flierman de derde.