Een grote verrassing, al meteen in het begin van het toernooi, was de nederlaag in de tweede ronde van topfavoriet Paul Bierenbroodspot tegen Jos Vlaming. Het ging vooral de manier waarop. Bierenbroodspot stond totaal gewonnen, maar in plaats van direct zijn vrijpionnen op te stoten begon hij aarzelend te spelen. Jos kwam daarop weer terug in de partij, kreeg uitzicht op remise en  tenslotte werd hem na een enorme blunder van de tegenpartij het volle punt toegeworpen. De volgende ronde, tegen Gerard de Geus werd Jos zelf gefopt. Hij dacht met een tussenschaakje een pion te winnen, maar kwam na een listige koningzet van Gerard bedrogen uit. Dat was de Geus zijn derde overwinning en ook in de volgende twee rondes voegde hij een vol punt toe aan zijn score. Vooral zijn overwinning op concurrent Henk van der Hauw was van belang. Ook toen al had hij succes met zijn 2.c3 gevolgd door Pa3 tegen de Siciliaanse verdediging.
Bierenbroodspot had na zijn nederlaag alle andere partijen gewonnen en als gevolg daarvan stond voor de voorlaatste ronde het duel tegen koploper De Geus op het programma. Nadat Gerard in het vroege middenspel zijn beste kans had laten liggen, kwam hij geleidelijk in het nadeel en moest uiteindelijk het hoofd buigen, zodat de laatste ronde inging met twee koplopers.
In die laatste ronde had Bierenbroodspot het tamelijk gemakkelijk, want Van der Hauw speelde met wit veel te optimistisch en kon als gevolg daarvan stukverlies niet vermijden. Dus nu was het zaak voor Gerard de Geus ook te winnen, waarbij hij de zekerheid had bij gelijk eindigen tot winnaar te worden uitgeroepen vanwege een betere score op weerstandspunten. Zijn tegenstander was de jeugdige Erik Nicolai, die hij met een lokzet wist te verschalken. De junior kon de verleiding niet weerstaan waarna Gerard met een mataanval het vonnis voltrok. Deze partij kunt u naspelen door hier op te klikken. Jos Vlaming werd uiteindelijk derde, door in de slotronde zijn broer Sjaak te verslaan.
In de B-groep moest de partij tussen de koplopers K.J.Altena uit Warmerhuizen en Dirk van der Meiden in de laatste ronde de beslissing brengen. De overwinning en de promotie naar de hoofdgroep kwam tenslotte bij Altena met 6 uit 7 terecht. Dirk van der Meiden werd op weerstandspunten tweede met 5 uit 7.

1. G. de Geus 6 31,5 WP 25,50 SB
2. P. Bierenbroodspot 6 28,5 23,50
3. J. Vlaming 5    
4. M. Spaan 5    
5. H. v.d. Hauw 4,5    
6. E. Kaysar 4    
7. A. Bruijn 4    
8. E. Nicolai 4    
9. H. Spaan 4    
10. P. Holscher 4    
11. P. Roggeveen 4    
12. S. Vlaming 3,5    
13. J. Schermer 3,5    
14. J. Heilig 3,5    
15. L. Carrion Lara 3,5    
16. P. de Haas 3    
17. J. Spreeuw 3    
18. W. Driessen 3    
19. M. Rijnsbergen 3    
20. G. van ‘t Veen 3    
21. D. Appel 3    
22. J. Wagenaar 2,5    
23. E.J. v.d. Berg 2    
24. W. Meijer 2    
25. R. Wouterson 2    
26. T. Zweers 2