alfred

Waagtoren 6 verliest op vrijdag

By Published On: 15 oktober 2013Categorieën: De Waagtoren 6 (2013-2014), VerslagenViews: 17421 Reactie on Waagtoren 6 verliest op vrijdag

Vrijdag is geen goede dag voor wedstrijden van Waagtorenspelers. De meeste kunnen dan niet. Daarom verloor het zesde de eerste wedstrijd van Z.S.C. Saende 4 J met 4-2. Dat lag natuurlijk niet aan de 4 invallers, want die scoorden de helft van de punten. Zelfs de teamleider was niet aanwezig. Dat moet natuurlijk beter in de volgende wedstrijden.

Onderstaand verslag is van invaller Alfred van Zwienen.

Peter Duys 1
Arie Boots 0
Klaas Silver 0
Bob de Mon 0
Alfred van Zwienen 1
Gerard van Oosterom 0

De gemiddelde leeftijd van onze tegenstanders was 13-14 jaar. Onze
gemiddelde leeftijd 55, en dat kwam omdat Klaas jeugdig is.

Peter kwam in een stelling waarin het leek dat een loper werd opgesloten, maar met wat gemanoeuvreer en een aantal (aftrek)schaakjes kwam hij er met een stuk meer uit.
Arie had remise kunnen halen maar moest toch zijn meerdere erkennen in een jong talent.
Klaas stond na een (wilde) opening, waar de dame van de tegenstander samen met een paard stukken en pionnen kwam ophalen, in een mat met paard en dame op de onderste rij terecht.
Bob zag tot zijn verbijstering een toren van de tegenstander op c7 verschijnen en daarna een promotie naar dame waardoor hij opgaf.
Op het 6e bord speelde Gerard en hij kwam uit de opening kwam met een stuk minder. Hij probeerde het nog, maar helaas, de overmacht was te groot.
Ik speelde op het 5e bord en kwam uit een gesloten Siciliaan in een ingewikkelde stelling terecht. In het eindspel met een paard meer en twee pionnen, die zouden promoveren, stond ik duidelijk gewonnen, zodat mijn tegenstander opgaf.

Leave A Comment