Peter van Diepen

Zesde wint overtuigend (deel 3)

Met twee auto’s en Jawdat Adib op de fiets, want hij woont tegenwoordig in Heiloo, reden we naar Heiloo. De voorzitter van Oppositie vertelde heel trots dat Oppositie 3 de Waagtoren 9 had verslagen en dat ze daarom nu al kampioen zijn in de vierde klasse E. Volgend seizoen speelt Oppositie met drie teams in de derde klasse. Ook wij applaudisseerden heel beleefd voor de thuisclub. Maar ondertussen dachten we: wat moeten wij met deze informatie? Wij willen naar de tweede klasse! Vervolgens namen we op een verschrikkelijke manier revanche voor het negende. De uitslag Oppositie 2 – De Waagtoren 6 was 1½-4½.

Eigenlijk ging het alleen bij Theo de Bruijn op bord 1 niet helemaal goed. Hij vergiste zich in de opening en verloor een stuk. Hij wilde meteen opgeven, maar speelde voor het team nog even door. Jawdat begon heel actief met Schots en een loperoffer op f7, maar opeens was het remise. Daarna duurde het een tijdje en toen scoorde Sandra Keetman het eerste hele punt.

Toen kon Theo opgeven. Vervolgens scoorden Arie Boots, Peter Duijs en Peter van Diepen drie punten op rij. Peter Duijs was niet tevreden over zijn partij, maar ondertussen is hij met 5 uit 6 wel de topscorer van het team! Vlak na hem komt Sandra met 4 uit 5 en daarna Arie met 4 uit 6.

Leave A Comment