Fabio

Brons Beker

By Published On: 8 mei 2024Categorieën: Analyses, NHSB-beker Brons (2023-2024)Views: 2162s Reacties on Brons Beker

Vanavond was ik uitgenodigd als invaller om voor de bronzen beker te spelen. Ik accepteerde het graag en slaagde erin een moeilijke maar interessante partij te spelen

 

Als iemand commentaar heeft op de wedstrijd of suggesties heeft over hoe deze te verbeteren, laat het me weten!

2 Comments

 1. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 10 mei 2024 at 18:51

  Dit was misschien wel de beste partij uit de wedstrijd Waagtoren – ZSC-Saende voor de NHSB beker (brons).

  Zoals Fabio schreef was Peter van Diepen het eerste klaar. Daarna verloor de tegenstander van Dragos Dimulescu op tijd. Er stond een moeilijk toreneindspel op het bord. Dragos had nog 1 uur en 17 minuten en zijn tegenstander had geen tijd meer, want hij dacht dat hij na 40 zetten nog een half uur bedenktijd erbij zou krijgen zoals bij een KNSB-wedstrijd op zaterdag. Bij John Norder leek het mis te gaan, want hij had een stuk minder. Daarna won hij een stuk en verloor vervolgens weer een stuk. Op het einde moest zijn tegenstander kiezen: mat gaan of eeuwig schaak geven. Dus toen hadden we de wedstrijd al gewonnen.

  Daarna maakte Fabio het helemaal af. Eindstand 3½ – ½ voor ons.

  Zaterdag 1 juni spelen we in de finale om 13:00 in Wijkcentrum Overdie. De finales voor de NHSB bekers goud, zilver en brons worden allemaal tegelijk gespeeld. Waagtoren speelt mee voor goud en brons.

 2. Frank van Tellingen
  Frank van Tellingen 11 mei 2024 at 20:46

  Het enige advies dat ik kan bedenken: waarom in nomen del dios remise aanbieden? Als je minimaal gelijk staat, laat je tegenstander het maar bewijzen!

Leave A Comment