Peter van Diepen

Caïssa 4 kampioen

Waagtoren 4 speelde haar sterkste seizoen ooit. We wonnen alles in KNSB klasse 6E, behalve de wedstrijd tegen Caïssa 4 en die werd kampioen. Wij werden tweede en Waagtoren 5, die in dezelfde poule speelde, werd derde. Na de wedstrijd tegen Caïssa 4 wisten we het eigenlijk al.

De laatste wedstrijd moesten we tegen Purmerend 3. Een team met veel jeugdspelers. Waagtoren 5 had er al van gewonnen. Toen we begonnen stonden we meteen 1 – 0 voor, want voor Gerrit Lemmen op bord 4 hadden ze geen tegenstander meegenomen.

De tegenstander van Gerrit Peereboom kon een kwaliteit winnen, maar hij meende iets veel mooiers te zien. Gerrit toonde aan dat dat niet klopte en scoorde ons eerste punt. De stand was 2 – 0.

Egbert van Oene zag een vork met pion op paard en toren over het hoofd en kon meteen opgeven.
John Norder versloeg voor de derde keer dit seizoen een dame en ook Nico Mak scoorde een punt. Zo werd de stand 4 – 1.

Inmiddels was het al laat in de middag en hadden we nog een halfje nodig voor de winst. Die kwam van Johan Plooijer.

Henk van der Hauw heeft op het moment dat ik dit schrijf de beste externe score van de Waagtoren. Na deze wedstrijd 8 uit 9 oftewel 89%. Aan het begin van seizoen had ik hem nog op bord 4 gezet, want hij had toen nog geen rating. Maar het werd mij al snel duidelijk dat Henk onze beste speler was. Danzij zijn goede score in de externe competities verscheen hij in maart in de KNSB ratinglijst met 2023 punten!

Over zijn partijen was Henk steeds heel bescheiden. Hij vond ze niet goed genoeg voor publicatie en won, omdat zijn tegenstanders fouten maakten. Maar natuurlijk dwong hij dat wel af.

Ondertussen speelde ik een lange, slechte partij. Voor de toeschouwers heel spannend. Mijn tegenstander had moeten winnen, maar deed dat niet. Ik had geluk. Zo werd de eindstand van Waagtoren 4 – Purmerend 3 toch nog 6½ – 1½.

One Comment

  1. Nico Hauwert
    Nico Hauwert 4 april 2024 at 22:39

    Van harte gefeliciteerd! Overtuigend ook nog eens.

Leave A Comment