Peter van Diepen

Waagtoren naar halve finale bronzen beker

Vorige week speelden we voor het eerst voor de bronzen beker. Dat is een beker competitie georganiseerd door de NHSB voor spelers met KNSB-rating lager dan 1600. Een soort troost beker dus. We speelden met de Waagtoren een beetje vals, want onze spelers hadden allemaal (op een speler na) een rating boven 1750. Onze tegenstander Assendelft hield zich beter aan de regels, want zij hadden maar een speler met rating een beetje boven 1600. Bovendien hadden we geen voorronde gespeeld en waren we dus nog helemaal fris voor de kwartfinale. Het was daarom niet verbazingwekkend dat we met 3½ – ½ wonnen en meteen doorgaan naar de halve finale.

Jacob Bleijendaal was het eerste klaar. “Sorry, er zat niet meer in.” Remise. John Norder en Peter van Diepen namen revanche voor hun wanprestaties van de zaterdag daarvoor en scoorden twee hele punten.

De Waagtoren was volgens de KNSB in 2023 nummer 5 in de lijst van schaakverenigingen met de grootste ledenwinst. Een van die nieuwe leden was Dragos Dimulescu. Hij speelde in deze wedstrijd tegen Assendelfs zijn eerste externe partij voor de Waagtoren. En dat was meteen een prachtige partij!

Leave A Comment