greatron12003

Waagtoren 5 overstemd door prestatie eerste 10 tal

Zaterdag 2 maart, om half 1 had ik alles klaarstaan, zelfs de klokken goed geïnstrueerd door Jan Poland. De spelers van VAS 9 waren ten dele binnen, het werd een internationale middag, met verrassende wendingen. Even rond 13.00 zaten de toen aanwezige spelers al aan de borden, ten dele geregeld met Rosa. De klokken, werden wel ingedrukt natuurlijk.

Joseph Zeenni, de 15 jarige zoon van een vader uit VAS 9, had keurig alle namen van de spelers ingevuld. Echter mijn gezichtsvermogen, is natuurlijk niet helemaal je van het, dat is nou eenmaal zo. In mijn team, miste ik totaal per ongeluk Albert Boekema. Opa zijn is gewoon leuker als schaakspeler, de nu jonge vaders in het eerste, gaan er ook of vroeger of later kennis mee maken.

De overige spelers van VAS 9 waren binnen gekomen. Ik overlegde of ik de plaats van Albert kon en mocht innemen. Een van mijn teamspelers maakte mij er op attent dat dat sowieso kon. Daar was in ene mijn tegenstandster, zo jong en een schatje om te zien en dat was ze ook wel, een mooi verbeten hoofdje aan het bord af en toe. Opa Ronald keek het met veel gezond wantrouwen aan. Na Enrico Blees 10 jaar, 25 jaar terug, in Midden-Beemster – Enrico is net zo jong als mijn Charlotte, zodoende weet ik dat, zou ik nu verslagen worden door een 7 jarige?? Ira Pathak! 7 jaar dus speelde voor 7 jaar al fantastisch! Yvonne keek af en toe ook naar mijn bord. Verloor daardoor zeker niet! Maar ook Yvonne was gebiologeerd door zo een pittig schakend meisje! Het kleintje tegen de kolos, die ik nog een beetje ben. Ik won door mat! Niet zonder slag of stoot, binnen een uur. Laat ik niet meer horen, dat zo een zeven jarige geen begrip van getallen en ruimte heeft, dat was al heel aardig aanwezig bij Ira, met haar trotse vader! En natuurlijk snapte ik ook waarom!

Aan bord 5 speelde Joris remise met Joseph Zeenni, de zoon van dus! Yvonne verloor helaas, maar had zich dapper geweerd! Tegenstander Rob Baas was ook wel een zeer behoorlijke schaker! Yvonne, niet helemaal fit en alle gebeurtenissen, in en buiten de zaal, ja schaak dan nog maar eens. Ik heb Yvonne bedankt voor een heel seizoen spelen in ons 5de team. 23 maart hoop ik met een versterkte selectie nog 1 keer er voor te gaan in Amsterdam tegen VAS 7.

Edward speelde tegen Tobias Piet ook 15 of 16 jaar, ik gok ook 15! Edward sloot heel mooi, de stukken van Tobias op de eerste rij op, confisqueerde er tussendoor 1 noodzakelijke, zorgde er voor dat we lang met 3 – 1 voor kwamen te staan.

Ondertussen waren Jan Van Gijsen, ook 1 van mijn geweldige 5de teamspelers dit seizoen, en naderhand Arjen Dibbets binnen gekomen en zo belande ik in meerdere wedstrijden! Zuid-Limburg tegen Waagtoren 1 een slordige 300 km verderop en slechts 1 klik op de telefoon en we waren er live bij. Richard, Peter en Leonard speelden nog. Leonard speelde tegen Axel Ehrenstrom en 18/19 jarige Axel was diep onder de indruk van de denkcapaciteit van Leonard. Wat een zitvlees ook! We zijn de vrouw van Leonard mede dankbaar er door! Leonard kwam deze middag helemaal niet in tijdnood! Op in het begin na (pionverlies?), heerste Leonard op alle fronten en won voor zijn doen betrekkelijk gemakkelijk!

Peter en Richard maakten het toch nog spannend en ik vergeet helemaal Rosa!! Niet dus!! Rosa speelde tegen waarschijnlijk even oude Emanuel. De stelling veranderde de laatste 2 uur om de 5 minuten?! Zou het Emanuel Micallef worden?! Of toch onze Rosa! Uiteindelijk in een koning 2 pionnen eindspelletje waren beide jeugdigen uit gestreden en zoals dat na een harde gelijk opgaande strijd dan gaat, eindigt het remise!

Richard en Stacey Penthor maakten er een schitterende strijd van. Arjen Dibbets wist het allemaal heel zeker! Richard zou winnen! En spreek een penningmeester maar eens tegen?! Ik calculeer soms ook aardig achter het schaakbord! Maar zoals Arjen, nou nee, dat red ik niet! Zaten er na slaan op f7 in het verre eindspel echt geen enge wendingen in? Richard, je wordt per partij sterker. Tot in Amsterdam. Ik heb je weer hard nodig daar! 5 – 2 de buit was al binnen.

Peter Duijs en Lorenzo Migliorero hadden een geweldige strijd! Peter had ergens remise kunnen aannemen, maar daarvoor draait de auto niet bij Peter, het hoort alles of niets te zijn. Op het eind als Peter naar mij toegekomen zou zijn! Gevraagd of hij het remise aanbod had mogen nemen?! Dat had gemogen! Een paar goede eigenwijze spelers heb ik wel graag in mijn team. Anders winnen we niet 5 – 3. Peter het mocht er vanmiddag niet inzitten in Amsterdam wordt het wellicht weer jouw middag!

  Waagtoren 5     - Vas 9       5-3
1. Edward Schenkel   - Tobias Piet    1-0
2. Leonard Haakman   - Axel Ehrenstrom  1-0
3. Richard Meijer   - Stacey Penthor   1-0
4. Peter Duijs     - Lorenzo miglirero 0-1
5. Joris Hartog    - Joseph Zeenni   1/2-1/2
6. Rosa Leek      - Emanuel Micallef  1/2-1/2
7. Ronald Kamps    - Ira Pathak     1-0
8. Yvonne Anusha Schol - Rob Baas      0-1

Ik dank mede Jan Poland en vooral Koos Stolk voor het goed krijgen van dit verslag met alle terechte namen! Team 5 hopelijk tot 23 maart in Amsterdam. De uitnodiging volgt rond die tijd. Afzender Ronald.

Leave A Comment