Avatar

Van tegenslagen te Tata tot tastbare triomf

Toen ik bij het Tata Steel toernooi van vorig jaar het niet al te best deed, besloot ik om toch maar eens bij de schaakvereniging te gaan en het schaken wat serieuzer te nemen. Dat bleek een goede beslissing: ik mocht in de interne competitie tegen echte clubschakers van boven mijn niveau spelen en dat bleek enerzijds ontzettend leuk en anderzijds erg leerzaam. Afgelopen Tata Steel toernooi was de grote test voor mij en dat verliep stukken beter!

Met deze frisse motivatie reed ik – samen met De Waagtoren V1 – richting cafe Hos in Assendelft. Teamleider Ronald had me verteld dat ik “gepromoveerd” was naar het tweede bord, dus dat gaf me naast de motivatie ook nog de nodige focus en hoewel deze partij verre van perfect was, bleek het toch hele leuke stellingen te hebben met een mooie laatste zet als kers op de taart.

3 Comments

  1. TF
    TF 6 februari 2024 at 15:45

    Een heerlijk potje om te kunnen spelen! En top dat het je in één poging (zonder hulp) is gelukt om te plaatsen. Goed voorbeeld doet goed volgen 😉

  2. Peter van Diepen
    Peter van Diepen 13 februari 2024 at 14:08

    Mooie slotzet!

Leave A Comment