greatron12003

Vijfde haalt eerste punt bij debuut in KNSB

Een rare kop, voor een team, met 7 spelers, die al wat jaren mee draaien in de KNSB. Alleen Albert Boekema, die 50 jaar de stukken in de doos had weten te houden, maakte zijn debuut. Albert speelde tegen Jessica Koning van Aartswoud 2. De stelling was ongeveer gelijk op een gegeven moment. Pionnen van Jessica met wit op h3 en g4 een zwarte pion van Albert op g5 nog een witte pion op a4 en een zwarte pion op a5, de witte koning meen ik op e4, die van Albert op f6 een zwarte loper op d4. U telt goed Albert, die het positionele spelletje aardig goed beheerst, merkte ikzelf tijdens de rapid 2 weken terug, speelde vanaf hier feilloos de zwarte loper bleef op het bord, deed zijn nuttige werk na ongeveer 4,5 uur spelen haalde Albert, zo zou blijken. Ons gelijkmakende punt binnen. Dat na 59 jaar schaken, geweldig Albert!

Het was de middag van de naam Albert! Onze kopman aan bord 1 van der Meiden speelde tegen de sterke Lucas Boots! Ik speelde 6 of 8 jaar geleden met Lucas het eerste Hoorns kroegloper toernooi dit geheel terzijde. Albert kreeg een gewonnen stelling, hoorde ik net van John Leek, die op dat moment langs mij liep, (Ik keek naar de stelling?! Dat moet ik dus niet meer doen!) en juist op dat moment schoot Albert een enorme bok, verdedigde zich tot ongeveer kwart over 6 met hand en tand met een stuk, 2 pionnen Koning Toren en een Tripel pion van Lucas. Leonard en ik hadden waarschijnlijk een eerdere winst gezien voor Lucas! Maar wij stonden aan de kant en moesten onze mond dicht houden, heel jammer voor Albert, die mogelijk op de waagtoren app, nog de winst gaat aantonen waar John Leek wellicht gelijk in had, u moet hier voor wel op de waagtoren app komen en niet alleen voor deze dingen.

Ik zelf speelde tegen Peter Kouwenhoven, natuurlijk hoefde ik in Abbekerk mij niet voor te stellen, aan veel Aartswouders niet. Bij Paul Grol, krijg ik het leuke idee, dat ik een broer die ik lang niet gezien heb! (is niet waar, ik zie mijn echte broer en zus op zijn tijd), maar Paul is een dermate hartelijke man, hij heeft wat speciaals in mijn hart. Lang stond ik in het Frans tegen Peter Kouwenhoven, een Winawer met mijn rug tegen de muur, eigenlijk niet echt, de zetjes, kwamen redelijk geolied. Waar Fritz waarschijnlijk terecht zegt, black has a cramped position?! Ik voelde mij als Houdini! niet helemaal hoor, ietwat mansigheid, wat totaal niet bij mij hoort! Op het moment dat Peter het foute Ph4 speelde, was ik er als de kippen bij! ik sloeg op e5 en Peter raakte de draad kwijt, sloeg terug op e5 en ik had een gratis paard en ook is nog een heerlijk speelbare stelling daarna voor mijn neus! Peter wilde zich het niet meer laten bewijzen en schudde mij de hand.

Rosa, speelde een grandPrix, ja, wie weet spelen vriend Daan en vader John, dat ook vaak met Rosa op het schaakbord, het zag er ook totaal niet verkeerd uit! De ervaren Joop Brands, ook aanwezig op het veteranen kampioenschap! Weet hoe hij de kooltjes uit het vuur moet halen?! Of Rosa, nog ergens een eeuwig schaak had kunnen forceren, met De7+, gevolgd door De5 +, het zal wel niet gekund hebben.

Jan Van Gijsen, het hardwerkende NHSB bestuurslid, speelde tegen Herman van Bleisem, laat Jan nou nog 10 spellen voor hem meegehad hebben, voor de Aartswoud jeugd! Aan het bord had Herman genoeg gehad vond Jan?! Herman kreeg nagenoeg geen kans.

Leonard speelde tegen scheidsrechter Ron van Putten, het commentaar van Leonard?! Ik stond wel aardig tegen het middenspel! Ritme gebrek, enfin, Leonard begon al een opsomming met iets aan bord 5, 7, dat wil ik niet horen, met het schaakvermogen van Leonard! De komende tegenstander ga ik ook niet wijzer maken, ik zet Leonard ergens aan een bord en het komt dit seizoen gewoon goed met hem! Zo werkt dat Leonard!

Paul Grolman speelde tegen onze Schagense chauffeur Edward Schenkel! Paul is een speler met veel vuur! Daar is Edward ook niet van ontbloot?! Volgens mij stond het bord de hele middag in brand! Paul is ook nog eens ondernemer! Dat zie je ook terug op het bord! Edward ook nog eens lid bij Aartswoud?! Ja zo was ik jaren geleden ook, meerdere verenigingen?! Wat mogen Albert, Leonard en ik, hem hartelijk bedanken, van Schagen naar Alkmaar?! Naar Abbekerk! Een zeer lange middag! Van Abbekerk naar Alkmaar! En dan pas naar Schagen! Alleen echte club winnaars, dat op een andere manier hebben dat er voor over! Edward enorm enorm bedankt

Peter Duijs speelde tegen Alen Sitnic, een gearriveerd talent en Peter, noem jij die opening een Philidor, zonder de Philidor was de leeuw er niet geweest! Volgens John Leek, de beste partij van de middag! De jongeling verloor ergens een kleine kwaliteit! En Peter speelde het als een keurige calculator uit! Ik sluit mij bij de opmerking van John aan Peter!

Rosa en mannen, goed gedaan 25 november spelen wij tegen koploper Caissa 4 en daar schrikken wij niet van, we zijn op meerder gebied een goed team. Tot op de clubavond of tot de volgende wedstrijd

Ronald Kamps

One Comment

  1. TF
    TF 5 november 2023 at 11:07

    Leuk verslag Ronald! Je schrijft altijd heel levendig. Alleen door het stukje te lezen waan je je al bij de wedstrijd!

Leave A Comment