Sander Jagersma

Een dagje schaken in Zwaag

By Published On: 13 juni 2023Categorieën: Jeugd, Jeugdtoernooien, VerslagenViews: 4591 Reactie on Een dagje schaken in Zwaag


Op zondag 11 juni stond de 4 tallen competitie van de NHSB gepland in het mooie Zwaag. Met 2 teamleiders, 3 auto’s 5 kinderen en ouders, zusjes en broertjes ging de Waagtoren op pad. Rond 09.45 moesten we aanwezig zijn om te registeren en om 10.00 zou het schaak geweld los barsten.

De eerste ronde was spannend, zeker voor diegene wiens eerste Toernooi het was. Gezien het een 4 tallen competitie was, en we 5 kinderen hadden, was er een reserve speler. Andere kinderen in het team hadden duidelijk al eerder toernooien gespeeld en begonnen enthousiast aan de eerste ronde. Hoewel we deze eerste ronde verloren hebben, deden kinderen het goed. Het enige punt kwam van Christian aan onze zijde.

De tweede ronde tegen Kennemer Combinatie D2 werd wel degelijk gewonnen, met 3-0 . Een mooi resultaat en iedereen was dan ook in een goed humeur. Tussen de Rondes door had Ruud nog een paar mooie puzzels om te oefenen, en ook werd de opening nog even doorgenomen.

Toen de derde ronde er was, hebben we ondanks het oefenen helaas verloren. De Spirit werd hier niet minder door. Caissa- Eenhoorn had het voordeel van het thuisfront zullen we maar denken.

De vierde ronde deden we het niet veel beter. Wel hebben we een bord puntje gepakt dankzij Christian die een bye had. Dit omdat 1 van de speler van de WijkerToren D1 helaas ziek was geworden

Met het prachtige weer, en de pauze die er was hebben Ruud en een groot gedeelte van het team even buiten gevoetbald, en de andere kinderen hebben geluncht en samen met de ouders en Sander nog wat schaak oefening gedaan.

Met nog 3 rondes te gaan zat het kampioenschap er niet meer in, maar het enthousiasme was er niet minder om. Ronde 5 werd helaas verloren van Kennemer Combinatie D1 zonder een enkel bord punt.

Een gelijk spel in de zesde ronde tegen Castricum D2, waarin ook eindelijk Alric een keer durfde te spelen was een mooi resultaat, waarin zowel Christian als Keita beide een bord punt pakte.

Als laatste ronde mochten we tegen Castricum D1. Hoewel we hier een half bord puntje pakte dankzij Christian, hebben we helaas verloren.

We zijn uit eindelijk als 7de geëindigd. De kinderen hebben veel geleerd, en gingen niet met lege handen naar huis. Ze kregen allemaal een mooie sleutelhanger medaille mee.

Een mooie prijs die we nog wel in de wacht hebben gesleept is die van Christian. Met zijn in totaal 3,5 bordpunten was hij op individueel vlak de derde beste speler in de Categorie D. Christian van harte gefeliciteerd. Het was een leuke en leerzame dag, en wie weet gaan we naar het volgende toernooi met twee viertallen. In ieder geval volgens de kinderen was het voor herhaling vatbaar.

(zie ook: https://www.caissa-eenhoorn.nl/ranking/cdteams/)

One Comment

  1. Ruud Niewenhuis
    Ruud Niewenhuis 13 juni 2023 at 22:54

    Leuk stukje Sander, de kinderen waren zeker heel enthousiast, ik heb ook erg genoten van die blijdschap en plezier. Ik begreep van een van de ouders dat er buiten dit groepje niet veel kinderen aan de Grand Prix toernooitjes meedoen, ik dacht slechts 5 kinderen in totaal. Daar valt nog wat aan enthousiasme te winnen! Wilt u meer weten: check https://www.nhsb.nl/grand-prix/uitleg
    Zo’n 10 toernooien in Noord Holland op in de weekenden.

Leave A Comment