YdR

Mijn partij tegen Timman

By Published On: 26 april 2023Categorieën: Analyses, De Waagtoren K1 (2022-2023)Views: 5461 Reactie on Mijn partij tegen Timman

Op verzoek van enkele leden hierbij mijn partij van afgelopen zaterdag tegen Jan Timman. Het was natuurlijk een spannende dag waarbij we geschiedenis konden schrijven.

Ik was die bewuste ochtend wat aan de late kant en besloot op het laatste moment met de auto te gaan i.p.v. met het ov. Dat dit nogal ongelukkig uitpakte door een enorme file op de A1 heeft u in het prima verslag van Frank kunnen lezen, evenals de perikelen met de klok tijdens de partij. In ieder geval kwam ik rond 13.25 de speelzaal binnen en zag mijn tegenstander Jan Timman. Natuurlijk heel erg mooi om tegen zo’n legende te spelen, maar in de kampioenswedstrijd had ik liever iemand anders gehad. Misschien dat een kansloze nederlaag in de enige partij die ik tegen hem speelde onbewust een rol speelde.

Ik had er in de voorbereiding rekening mee gehouden dat ik hem zou kunnen treffen, maar ik had al gezien dat hij zoveel verschillende openingen/varianten heeft gespeeld dat ik me maar beperkt had tot het bekijken van een paar varianten. De variant die op het bord kwam was dat duidelijk niet en hoewel ik het jaren geleden goed bestudeerd had, wist ik me hier tijdens de partij weinig van te herinneren.

One Comment

  1. TF
    TF 26 april 2023 at 17:26

    Toch echt wel bizar dat die scheids liet door vluggeren en de klok niet stop zette.

    Een prachtige overwinning!

Leave A Comment