Peter van Diepen

Laatste wedstrijd Waagtoren V2

Vorige week dinsdag speelde Waagtoren V2 zijn laatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023. Maar dit is pas het eerste verslag over Waagtoren V2 van dit seizoen. Als je wilt weten wat is gebeurd, moet je verder lezen. Daarnaast is dit stuk een oproep voor viertallen teams voor het seizoen 2023-2024.

De NHSB organiseert naast de gewone competitie ook een viertallencompetitie. Vier spelers die zich op de een of andere manier met elkaar verbonden voelen, mogen samen een team vormen, ook als ze voor verschillende verenigingen uitkomen. Ook spelers die in de gewone competitie voor een team zijn opgegeven, mogen ook in de viertallencompetitie uitkomen of invallen. Een ander voordeel is dat een viertal in 1 auto past voor de uitwedstrijden. Kortom een ideale manier om externe wedstrijden te spelen op doordeweekse avonden en om wat aan je Elo-rating te doen! Bovendien met minder ronden dan bijvoorbeeld de KNSB competitie op zaterdagmiddagen. Kortom meld je aan met een viertal voor het komende seizoen! Stuur een e-mail naar extern@waagtoren.nl.

De thuiswedstrijden van Waagtoren V2
De eerste wedstrijd van Waagtoren V2 was op 22 november thuis tegen Castricum V. Sander Jagersma speelde zijn eerste wedstrijd voor de Waagtoren. Alleen Gerard Brouwers won en de rest van het team verloor. Einduitslag 1 – 3.

De tweede wedstrijd was op 10 januari thuis tegen Vredenburg V2. Omdat na de eerste wedstrijd twee vaste spelers zich hadden terugtrokken en Gerard Brouwers niet kon meedoen, waren er drie invallers nodig: Rosa Leek, Bas Mazereeuw en Arend Noordam. Sander speelde zijn tweede wedstrijd voor de Waagtoren.

Op bord 2 speelde de inmiddels ervaren Rosa Leek. Voor het KNSB team Waagtoren 4 had ze toen een 100% score en daarmee ging ze gewoon door voor het NHSB viertal Waagtoren V2. Haar tegenstander zette zijn dame op de achterste rij en toen had Rosa een slimme combinatie met een loper schaak waarmee ze die dame voor een toren won. Dat was al snel 1 – 0.

Voor Bas was het zijn debuut in een externe wedstrijd. Hij speelde rustig naar een eindspel met een pion meer. Toen was er een strijd om de a- en b-pionnen. Daar hield hij nog een pion aan over terwijl hij ondertussen een vrije g-pion had. Dat werd te veel voor zijn tegenstander en zo werd het 2 – 0.

Arend was volledig uitgerust van een vakantie en een succesvol Herfst Veteranentoernooi. Na een Russische opening won Arend al snel 1 pion, 2 pionnen, 3 pionnen, 4 pionnen. Daarna bleef de tegenstander nog lang doorspelen in een voor hem totaal verloren stelling. Pas toen hij ook nog een stuk verloor, gaf hij op. 3 – 0.

Sander nam revanche voor zijn eerste wedstrijd en hoe. Het was een harde en lange strijd! Daarom kon hij de overwinning enorm waarderen. Zo werd het dus 4 – 0.

De derde wedstrijd was 28 maart thuis tegen Heerhugowaard V. Dit keer speelden twee vaste spelers mee: Gerard Brouwers en Sander Jagersma en twee invallers: Rosa Leek en Arend Noordam.

Gerard was helaas snel klaar met een nul. Sander won zijn tweede partij voor de Waagtoren! Arend beschrijft zelf hoe hij zijn partij won.

Bij Rosa op bord 1 duurde de partij erg lang. Ze had een eindspel met torens en er leek niets aan de hand, maar ergens laat op de avond maakte ze een foutje. Zo werd de einduitslag 2 – 2.

De uitwedstrijden van Waagtoren V2
Het leuke van externe wedstrijden is natuurlijk dat je ook uitwedstrijden speelt en dat je zo op allerlei bijzondere plaatsen in Noord Holland komt. Maar bij de Waagtoren V2 is dat helemaal misgegaan. Het bestuur heeft vele spelers gevraagd, in overleg met de tegenstanders en de NHSB wedstrijden uitgesteld, maar allemaal vergeefs. We konden geen spelers vinden voor uitwedstrijden op donderdag in Heerhugowaard en vrijdag in Limmen en Castricum.

De Waagtoren V2 had daarom dit seizoen geen uitwedstrijden gespeeld. Uiteraard hoopt het bestuur dat we dat volgend seizoen beter doen.

Leave A Comment