greatron12003

Waagtoren V1 Geeft titel glans met ongeslagen status! Het Spaarne V2 / Waagtoren V1

Dat dan alleen, met het behaalde eindresultaat  Van horen zeggen?! Had Peter horen te verliezen?! Aan bord2 zat ikzelf, nog wat borstig, zoals Gerrit Peereboom het mooi uitdrukte??! Tegen Wim Hoffenaar, die begon met een Bird opening zet?! Waar is mijn jeugdige overmoed gebleven?! F4 – e5  2.fe5x – d6 3 ed6x – Ld6 x 4 Pf3  _g5 Waarom niet was die viertallenklasse in ene de eerste klas landelijk geworden?! Wie was er ouder die Heer Hoffenaar of ik?! De privacy, zegt mij hier!! Ronald Kamps tot zo ver?! Ik koos voor een obscure Hollandse opening. Ik speelde zeer lang geleden?! Ik was denk ik 18/19 tegen SSCH Een Haarlemse spoorweg club, ik meen een externe wedstrijd met Weenink 4, nu de Wijkertoren?! Daar tegen 1 van hun spelers maakte ik kennis met f4 en verloor. Natuurlijk heb ik in al die jaren, al die partijen?! Wel door gesleuteld aan bepaalde systemen ?! Maar  mijn sleutel capaciteiten zijn ook in het dagelijkse leven, niet van dien aard?! Maar soms, soms?! Komt er in ene, weer een hele zettenreeks voorbij?! een zucht van verlichting trekt dan door mijn getergde lichaam, het zit er nog.

Ik wist het wel zo te spelen, dat de stelling snel vervlakte, met een pion op c5 en c7, wat al niet erg goed klinkt, ik weet het, Bij het analyseren, moesten 4 oude breinen, waarvan ik het jongste had, erg hun best doen om mij naar de nederlaag te spelen en ach wat vergaten we toch veel?! Wim vroeg zich af, hadden we niet eerder gespeeld?! In mijn jonge jaren en zeker ook in de beginjaren in Alkmaar, toernooide ik heel wat af, ik kom uit Velsen, dat weet u ondertussen, Haarlem was op brommer en fietsafstand?! Vanuit Alkmaar, natuurlijk  de nodige keren met de auto mee gereden naar Haarlem en speelde ik daar ooit niet remise tegen de 9 jarige Harmen Jonkman, vanuit gewonnen stelling. Wat 1 van zijn trainers mij toevoegde?!

Goed ik speelde binnen 18 zetten remise, gehavend door griep restanten en een complete off day op het ASK. Eet ik er brood van nee. Daar werk ik heel wat harder voor , u had mij vandaag weer moeten zien, na een korte nacht en ook bij de jeugd, voelde ik mij weer top!

Aan bord 4 stond Gerrit tegen de heer Van der Heide, op een gegeven moment 2 pionnen achter, Ja zulke stellingen vergen gerust nog wel wat?! Bij Gerrit is elke partij een muziek stuk en zolang hij noten kan laten klinken?! Dan win je niet van hem! De stelling eindigde met Koning a pion van wit tegen Gerrit , zwarte koning, maar wel op de a lijn! Wat was nog meer stemming makend ?! Want beide combattanten van ver in de 70 en misschien wel 80, er werd gevraagd hoe ging onze eerste partij in Alkmaar?! Gerrit fleurde helemaal op goed riep Gerrit!,

Ging de partij in als een jonge God 1. d4 – e5 ja als ze dan e3 spelen? Dan zakt dat verjongingsvuur weer heel snel?! Hoe dan ook?! Gerrit en ik brachten de 1-1 op het bord..

Peter had mijn inziens, een als altijd goed opgebouwde stelling?! Maar u las mijn opmerking aan het begin van dit verslag?! Peter had onderuit kunnen gaan?! Peter laat u wellicht wat zien?! Doet hij dat niet, is dat ook niet het einde van de wereld?! In ene kon Peter, dame en loper van zijn tegenstander inzetten?! Peter was even een versnapering gaan halen?! De Haarlemmers waren er uit gekomen in ieder geval Peter zijn tegenstander Dhr Vromans, hij zou mat lopen! De koning werd al omgelegd, toen Peter nog terug moest komen. Beide mannen vertrokken, voor nog een lange grondige analyse van de partij 2- 1 voor ons en de titel had nu al een ongeslagen karakter!

Aan bord 3 speelde Richard Meijer tegen Aeron Yung, 1 van de coming man van het Spaarne 2. Want Aeron had mij geveld in Alkmaar! Richard wist dit?!

Waarom moest hij dat eigenlijk weten?! Beiden nieuwkomers in de externe schaakwereld?! Vlogen elkaar naar de keel en Richard schijnt redelijk thuis te zijn?! in het aangename dame gambiet? Wat wij natuurlijk allemaal kennen als het aangenomen dame gambiet! Richard stond een vol paard en een een loper voor, tja wij hadden Arjen Dibbets niet meegenomen. Die zou gedacht hebben als ons alle 3 kassa! Zoals het een rechtgeaard penningmeester beaamt. Richard is 1 van de goede leerlingen van Jos Vlaming! Tegen Vas won hij, tegen Almere merkte hij, ik moet les hebben van Jos?! Wat ondervindt hij nog meer van dat extern spelen, van goh wat leuk?! Hoe interessant?! Dat wil ik volgend seizoen weer! Dat gaat ook gebeuren! Aeron van het Spaarne heeft de goede vechtersmentaliteit?! Begon Richard dwars te zitten?! Richard kon Df3 niet Ruil aanbieden?! Richard ik zat de hele tijd naast je bord, niet aan het bord en Richard, dan beleef je het niet zoals jij het beleefde ?! Ik hoop het over 20 partijen weer met je te mogen delen?! Dan ben jij ook weer een stuk ervarener! In onze beleving?! waren die a en die b pion van Aeron ook heel goed op te vangen?!

Wat deed jij?! Wat een onding zo een klok ?! Die verpest jou partij! Toch ik vond je idee origineel Je viel die a en die b Pion van hoog aan?! Mogelijk ook nog een indirecte aanval op straks zijn a en b toren?! Richard ik weet dat je er wellicht thuis naar kijkt?! Mogelijk dat Jos dingen er voor jou uithaalt?! Die jou van nut kunnen zijn. Aeron was net iets verder in zijn ontwikkeling?! Ik voegde hem enigszins humoristisch toe, je bent de schrik van de waagtoren?! Blijkbaar  wat humoristisch?! Want Aeron is achter het bord onverstoorbaar?! De vrolijke lach kon ik enigszins waarderen! 2-2

Beste V1 schakers, Peter van Diepen 4 uit 6, uit mijn hoofd?!Jacob Bleijendaal 2 uit 3?! Gerrit Peereboom en ik 3,5 uit 6 Theo de Bruin, 1 uit 3 en Richard Meijer 0 uit 1. Wat ben ik jullie allemaal enorm dankbaar?! Wat mogen wij de Waagtoren het bestuur, de externe wedstrijdleider dankbaar zijn?! Van zeer hoog! Tot in de kelder van het schaken! Ook als de jaren wat gaan tellen, bij de 1 eerder als de ander! Het is er bij de Waagtoren?! Ben je een opkomende speler of je glijdt langzaam wat naar een lager niveau?! Schroom niet om voor een team uit te komen?! De waagtoren heeft meer V Teams, meer V spelers nodig! Ik zou het onder andere fantastisch vinden! Tot volgend seizoen, ik deed het graag en hoop komend seizoen weer op jullie te mogen rekenen!

Ronald Kamps

 

Leave A Comment