greatron12003

Waagtoren 4 blijft op de goede weg, ZSC _Saende 4 combinatie – Waagtoren 4

Om 11.30 vervoegde ik mij bij het wijkcentrum, die zaterdag, dat was dicht?! Nog even snel naar de supermarkt, de kat moest weer verwend worden. Gelukkig heel snel weer bij het wijk centrum het duurde nog even voordat Nico en Albert aan kwamen rijden.

Ik had nog even gewerkt van te voren wist sinds de dag ervoor en nu dus de dag van gisteren, dat het glad was. Maar alles had ik goed doorstaan, wel geslipt maar niet lelijk gevallen. Albert was de dag er voor erg druk in het hoofd geweest, had even het schaken afgezegd, edoch, hij voelde zich goed! Nico, voelde zich voor de taak gesteld om een goede invalster thuis te laten, Rosa vond het niet erg denk ik. Toch als je een partij er voor, fraai won omdat je tegenstander zijn stuk meerdere zetten gedwongen instond heb je zeker ook recht om mee te spelen, maar toch bedankt Rosa Leek!

Alle borden schoven een bord op, ik ging dus naar bord 8, Peter had uitgezocht, dat ik met wit diende te spelen, gezien mijn wit/zwart speel schema, ik vind met zwart spelen niet erg. Ik was ook de laagste in rating, dus dat kwam wel goed uit. Veel te vroeg waren wij in biljart centrum Boko in Zaandam. Verwonderd waren wij dat ons derde daar ook speelde, in het grondig en netjes gerenoveerde biljartcentrum.

De ZSC arbiter vervulde zijn arbitrale taken en beide wedstrijden namen een aanvang. Martin aan bord 2 geposteerd na het verschijnen van Albert, had van horen zeggen, al snel een vork op c7, zijn tegenstander, was mogelijk iets hoger gezet (opoffering??) Ik aan bord 8, speelde tegen Albert Oole, die de Londen of de Torre aanval speelde, bij ons de club 1 van de stokpaardjes van Ton Fasel, dan dien je er ook wat van te weten?! Dhr Oole ruilde echter al snel de zwartveldige lopers en toen ik op zet 9 al e5 mocht spelen en de witte stelling bruut naar achteren duwde, ging het snel van kwaad tot erger. ik won een toren en joeg de koning op! Op zet 24 vond dhr Oole het welletjes.

Dus Martin en ik konden de hele middag, de verrichtingen van onze clubgenoten van het derde en vierde team volgen. De volgende die meen ik won was Jan van Gijssen tegen een wat jongere man, waar Jan ook heel vakkundig alle stukken van het bord snoepte en een keurig mat op g8 gaf 0 – 3 Gerrit Lemmen aan bord 3 stond een pion achter, maar had daar een loper voor.  Naderhand besliste Gerrit via zijn sterke paard de partij.

De uren verstreken, wie er eerder won?! Ik dacht Albert die een niet zo makkelijk eindspel verzilverde, alsof hij zelf Magnus Carlsen nog les gegeven had, mooiste partij aan onze kant van die middag. Een paar borden verder had Peter Duijs niet zo een goede koningstelling, althans dat vond ik, de tegenstander probeerde niks. Wat ik mij verder herinner, de partij was een prima voorbeeld van sla niet op b2, dat deed Peter netjes als hij is dan ook niet 6-0 voor ons!

Aan de kant van het derde stond het toen 1,5 – 0,5 voor de onzen. Dick Bouma had een prima b en c pion, die volgens mij gescoord zouden hebben als het paard via e2 en f4 op d5 zijn plek zou hebben gevonden en dan hadden de c en b pion gewonnen?! Dick is een heer en zijn tegenstander boekte goed verweer en we waren maar te gast?! Als enige scoorde de ZSCer die middag een half 0,5 – 6,5

Nico Mak won zeer snel een stuk?! Echter hij had 2 lastige pionnen van zichzelf op d6 en d5 Albert en ik taxeerden het als remise. Echter Nico is de tapijtgigant in ruste, kan uitstekend laveren op de vierkante meter, meerdere keren maakten de koning de torens en de loper hetzelfde rondje, tot vervelens toe bood zijn tegenstander remise, Nico dacht er niet over, de torens werden geruild de d pionnen kwamen weer tot leven en de koning zou alle pionnen op de koningsvleugel opgegeten hebben en net als ik houd Nico van snoepen.

0,5 – 7,5, ik wist niet hoe gauw ik het aan de teamleider op vakantie Peter moest appen. Een taak die eigenlijk ook Nico toebehoorde. Wij gingen weg toen het derde met 5 – 2 leidde, wensten het personeel fijne dagen. ’s avonds hoorde ik nog 2 overwinningen en wij mogen naar klasse 5. Peter en Katja, daar gaan wij voor! Fijne dagen nog verder aldaar waar jullie zijn.

Ronald Kamps

2 Comments

 1. greatron12003
  greatron12003 19 december 2022 at 13:40

  Beste Gerrit Lemmen ik heb de boel aangepast, ik zal voortaan beter kijken

 2. Peter van Diepen
  Peter van Diepen 19 december 2022 at 14:02

  Goed gedaan, heren!

  Een aanvulling: Nico hoefde niet Rosa Leek af te zeggen. Ze had zelf afgezegd. Anders had ze als vaste speelster van Waagtoren 4 met een 100% score zeker meegedaan.

Leave A Comment