greatron12003

Waagtoren V1 vecht zich langs het Spaarne, gespeeld de dato 13 /12/2022

Om iets over 20.00 zat de hele vereniging al keurig te schaken, snel hete ik de spelers van het Spaarne welkom en vertelde dat Jan Poland als scheidsrechter  op zou treden bij mogelijk, moeilijke schaak kwesties.

Voor Peter en ondergetekende was het de  tweede keer in een aantal maanden, dat wij tegen de Haarlemse vereniging speelden. Natuurlijk ergens volgend jaar, ik zoek het even niet op, krijgen we een terugwedstrijd in Haarlem

Ik keek na verloop van tijd eens om mij heen, Peter leek een Indische partij te hebben. Jacob  Bleijendaal invaller voor Theo de Bruin had een Italiaanse partij tegen Robert Balm, die ik in mijn lange schaak carrière ook meerdere keren bekamp(s)t heb. Theo was er nog even aan het begin van de avond, maar ging toch weer gauw huiswaards.

Ik had een Konings -Indische partij tegen Aeron Yung en of ik dat nou moet spelen?! Ik ben er zo 1, van, ik heb vanavond hier zin in, dat speel ik! Jacob , deed het heel goed aan bord 2, In de Italiaanse partij, kwam er stilaan een koningsaanvalsdreiging op h6 en ik zat in het geniep, een beetje mee te taxeren, maar ik had genoeg aan mijn eigen partij. De Koningsaanval van Jacob sloeg uiteindelijk door!een keurig debuut voor de waagtoren. Voor de van origine Bakkum speler.

Gerrit  bediende zich van het Schots gambiet of iets wat er voor doorging. Echter Gerrit kwam 2 pionnen achter, tegen dhr Rykle van der Heijde. Nu is Gerrit net Alkmaars veteranen kampioen groep c. Dus over zijn vorm geen zorgen. Maar de stelling vlotte niet en Gerrit kan net als ik, gelukkig goed rommelen, alleen de 2 pionnen achter kwamen niet terug! En voordeel nee, dat bespeurde ik ook niet! Na een goede 2,5 uur spelen had Gerrit dhr van der heijde toch genoeg dwars gezeten en volop winstkansen?! Nee dat had hij niet Dhr van der Heijde kwam met een remise aanbod. Gerrit overlegde keurig met mij en ik dacht , pakken die remise! Niet wetende wat er allemaal nog gebeuren ging maar voorlopig anderhalf – half voor ons.

Ondertussen werd mijn eigen stelling moeilijker en speelde Aeron gewoon goed! ergens had ik een kleine kwaliteit kunnen geven , had hij een combinatie gedaan?! Die ik beren op de weg ziend wel zag! Aeron zag het niet maar had een oersterk paard op b5 , zo zou blijken ook zijn andere paard ging naderhand zeer actief meedoen. Deed ik dan zelf helemaal niets, ja ik vertrouwde de stelling van Peter niet helemaal. Hijzelf overigens ook niet en ergens was hij er een torenwinst tegen een extra stuk bij ingeschoten. Maar peter moet je ook meerdere keren voorbij, in voetbaltermen geschreven.

Ik overspeelde mijn huis en was vanavond gewoon niet opgewassen tegen Aeron, ik liet mij mat zetten ook, ik wou weten of hij alles beheerste. Nou dat zit wel goed. over een paar maanden maar gaan voor iets, dat ze mogelijk  revanche noemen. Jan Poland als scheidsrechter en ik als teamgenoot we gingen bij Peter zitten. Die speelde in ene, de ene, na de andere krachtzet. En geloof mij overal is wel wat op aan te merken, van dat had ik zo gedaan en dat zo. Maar het doel heiligt meedere middelen en het spelletje draait om winst en Peter bezorgde ons keurig onze tweede 2 punten. de volgende wedstrijd brengt ons naar Bevewijk en ik kan het niet vaak genoeg schrijven, het is weer heerlijk om in en en extern te schaken. Jacob enom bedankt voor het invallen en hopelijk blijf je beschikbaar indien nodig! Wij hopen een volgende keer weer met Theo te mogen samen spelen. Voor de rest zeg ik, heel leuk die V teams en spreek ik de wens uit, dat komend seizoen er meer v teams voor beginnende en de niet zo fanatieke clubspeler het licht gaan zien. Graag tot een volgende keer

Ronald Kamps

Leave A Comment